ASF scade numărul șefilor, fără a reduce numărul total de angajați

ASF scade numărul șefilor, fără a reduce numărul total de angajați
Publicat: 03/06/2014, 18:42
Actualizat: 31/07/2014, 09:08

ASF a anunțat că nu își reduce numărul de angajați, ci va recurge doar la scăderea numărului de funcții de conducere, procesul de introducere a noii organigrane fiind unul „mai lung”, în baza legislației muncii.

„La data de 30 mai 2014, numărul total al angajaților din cadrul ASF era de 597 de persoane, dintre care 161 de persoane ocupau funcții de conducere (șefi departament, directori, directori adjuncți, șefi serviciu). Noua organigramă (în vigoare de la 1 octombrie 2014) nu afectează numărul total de posturi sau de angajați, ci numai funcțiile de conducere, care se reduc la 104 (directori și șefi serviciu). Angajările sunt strict limitate la funcțiile-cheie care se eliberează în această perioadă”, se arată într-un comunicat al instituției remis MEDIAFAX.

ASF a anunțat că, începând de săptămâna viitoare, toate posturile de conducere din noua organigramă vor fi analizate prin metoda HayGroup, utilizată atât pe plan internațional, cât și în România de către instituțiile de reglementare financiară, bănci centrale – inclusiv BNR, precum și de către alte instituții financiare.

„Pe baza acestei metode se vor efectua analize salariale și se va conecta în mod eficient sistemul de performanță cu salarizarea. În continuare vor fi evaluate toate pozițiile din organigramă și se vor ajusta pachetele salariale potrivit noilor atribuții, la care se va alinia ulterior întreaga organizație”, se mai spune în comunicat.

ASF apreciază că introducerea noii organigrame va fi un proces „mai lung”, în baza prevederilor legislației muncii și a contractului colectiv de muncă, și va viza atribuțiile specifice și detaliate ale fiecărei structuri organizatorice și a cerințelor specifice fiecărui post în parte.

„Probabil în luna septembrie vom avea o estimare a impactului asupra numărului total de salariați și asupra bugetului ASF. Toate acțiunile vor fi discutate mai întâi cu salariații și vom face pe parcurs comunicările de rigoare”, a declarat în comunicat președintele ASF, Mișu Negrițoiu.
În comunicat se precizează că, în acest an, salariații ASF nu au primit prime de Paște și nici prime de vacanță.
Sistemul de prime va fi reanalizat, cel mai probabil în luna septembrie, în același timp cu reașezarea salariilor pe metoda Hay Group, se mai spune în comunicat.

La finele lunii mai, ASF a anunțat că va avea, de la 1 octombrie, o noua organigramă, numărul de conducători fiind redus cu 35%, prin eliminarea pozițiilor de șef de departament subordonați vicepreședinților și a directorilor adjucți și unificarea direcțiilor de protecție a consumatorilor.

„Consiliul ASF a aprobat vineri, 30 mai, noua arhitectură instituțională a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Noua organigramă a ASF, care va deveni operațională de la 1 octombrie, urmărește transformarea autorității într-o instituție mai flexibilă și orientată spre eficiență, reduce nivelele ierarhice de la 5 la 3 și desființează poziții de management intermediare. Ca urmare, funcțiile de conducere vor fi reduse cu peste 35%”, se arăta într-un comunicat al ASF din 30 mai.

Față de situația actuală, în noua schemă de organigramă nu se mai regăsesc pozițiile de șef de departament pe fiecare domeniu, subordonate direct președintelui și vicepreședinților, și nici pozițiile de directori adjuncți pe fiecare direcție din toate cele trei piețe supravegheate, și care coordonau serviciile de specialitate.
La începutul lunii mai, Negrițoiu declara că ASF va intra într-un program amplu de reorganizare, pe baza raportului PwC, care va duce la o reducere masivă a cheltuielilor cu personalul și creșterea semnificativă a eficienței, având ca model organizarea BNR. El a precizat că restructurarea va privi în principal funcțiile de conducere și în special cele de middle management.
„Sunt prea mulți șefi în ASF”, a spus, atunci, Negrițoiu.

El a arătat că reducerea cheltuielilor a început deja prin scăderea remunerațiilor și indemnizațiilor Consiliului ASF, care au fost aliniate sub remunerațiile din BNR și sub o medie a autorităților similare din UE.
Autoritatea și-a început activitatea la finele lunii aprilie 2013, prin comasarea atribuțiilor și prerogativelor Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) și Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ipoteză surprinzătoare a unui analist german: Racheta căzută la Dnipro nu conținea explozibili. „Este o...
Alegeri Prezidențiale 2024 | Surpriza cifrelor de la ora 10:00. Așa ceva nu s-a mai...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Povestea controversată a primului președinte din istoria României post-comuniste. Protejat al Anei Pauker, fiul de...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei...
INTERDICȚIA halucinantă primită de Gabriel Cotabiță de la fiicele sale. Artistul a fost nevoit să...
Cauza MORȚII lui Gabriel Cotabiță! Solistul s-a chinuit ENORM în ultimele clipe de viață
Haos pe șosele, trafic paralizat și viscol în jumătate de ţară. Zona în care zăpada...
LIVE TEXT Alegerile prezidențiale din 2024 în România, Turul I: Au votat peste două milioane...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Spania a amendat mai multe companii aeriene low-cost pentru practici abuzive. Ryanair a primit cea...
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Decizie șoc pentru Ion ILIESCU. Înalta Curte de Justiție a hotărât definitiv
Este incredibil ce mistere ascunde săpunul. V-ați gândit vreodată cum a fost inventat
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
Secțiile de votare din București pentru prezidențiale și referendum 2024: Cum vezi online lista și...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Ignaz Semmelweis: Pionierul igienei moderne și Salvatorul Mamelor. Cum a schimbat un medic istoria medicinei...