Asigurătorii membri UNSAR au plătit firmelor DESPĂGUBIRI de 16 milioane lei în baza acoperirii pentru întreruperea activității. Avantajele clauzei

Asigurătorii membri UNSAR au plătit firmelor DESPĂGUBIRI de 16 milioane lei în baza acoperirii pentru întreruperea activității. Avantajele clauzei
Publicat: 28/10/2024, 15:12
Actualizat: 28/10/2024, 15:15

Companiile de asigurări membre ale Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), care dețin cea mai mare parte din piață, au achitat anul trecut despăgubiri de circa 16 milioane lei în baza asigurărilor de bunuri și proprietăți dedicate companiilor doar în baza clauzei de întrerupere a activității / business interruption (BI), au transmis reprezentanții asigurătorilor. În prezent, numai 6% dintre companiile active din România care dețin o asigurare de bunuri și proprietăți au inclusă și această clauză.

Acoperirea acoperire suplimentară de BI oferă garanția recuperării pierderii de venituri, a costurilor suplimentare de lucru pentru restabilirea activității după un eveniment (de exemplu, costuri ce țin de închirierea temporară a unei locații, echipamente / utilaje, suplimentare număr personal etc.) sau a cheltuielilor de expertiză a daunei.

Ce acoperă clauza

Practic, afacerile din România care beneficiau de o acoperire BI și care au fost nevoite să-și întrerupă activitatea ca urmare a producerii unui incendiu, a unei explozii, a unui furt, a unei avarii la echipamente/utilaje etc. – riscuri acoperite în baza asigurării de bunuri și proprietăți – au primit, în medie, despăgubiri de 900.000 lei.

„Deși de cele mai multe ori un antreprenor are în vedere doar daunele materiale pe care le-ar putea suferi, pierderile financiare generate de întreruperea activității pot fi devastatoare pentru un business de orice dimensiune. Soluțiile de asigurare puse la dispoziție de industria de profil pot face diferența – însă, din păcate, puține business-uri beneficiază de protecția unei astfel de acoperiri BI”, a declarat Alexandru Ciuncan, președinte și director general al UNSAR.

„În acest context economic și social cu multiple provocări, este important de reținut că pierderile financiare rezultate ca urmare a producerii unui risc sau a dezvoltării relației cu partenerii de afaceri pot fi acoperite în baza unor soluții de asigurare dedicate. Un plan #BusinessSOS dedicat specificului unei afaceri va face mereu diferența chiar și în astfel de situații”, a precizat Alina BĂRBULESCU, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăți în cadrul UNSAR.

Mai multe detalii despre soluțiile potrivite în aceste scenarii putem afla de la #OAMENIIdinAsigurări din podcastul #BusinessSOS, disponibil AICI.

Demersul #BusinessSOS se adresează antreprenorilor care doresc să devină mai responsabili și să se informeze despre soluțiile de protecție financiară în baza cărora companiile de asigurări achită zilnic despăgubiri de aproape 1 milion de lei.

Înființată în 1994, UNSAR reprezintă 21 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de peste 90% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional.

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federației Asigurătorilor și Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe. Asigurările reprezintă un sector – cheie al economiei românești, contribuind la dezvoltarea acesteia. Asigurătorii din România plătesc despăgubiri de 5,2 milioane EUR în fiecare zi calendaristică.

Sursa foto: Shutterstock – caracter ilustrativ

Citiți și:

Aproape 400 de asigurați ale căror clădiri au fost afectate de inundații au transmis cereri de DESPĂGUBIRE. Cele mai multe au venit din Galați

PAID așteaptă notificările asiguraților care au fost afectați de inundații pentru a-i despăgubi rapid. Câte gospodării ar urma să primească bani

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Nemulțumirile unei bucureștence mutate la Cluj: „Un oraș care cere mult și oferă puțin. Mă...
Cât a mers darul la nunta lui Iancu Sterp? Suma pare ireală
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
Regretele unei bucureștence mutate în Cluj-Napoca de trei ani: „Ajunsese să-mi pară normal ca o...
Cum au apărut Culiță Sterp și Daniela Iliescu la nunta lui Iancu și a Denisei...
Motociclist ucis de mașina condusă de iubita lui, la Galați. Cei doi se certaseră cu...
Cum omoară aragazul 40.000 de europeni pe an. O problemă „mult mai gravă decât am...
Cum a apărut această tânără la nunta lui Iancu Sterp? Invitații și-au dat coate când...
Semne și simptome matinale ale diabetului. La ce trebuie să fii atent imediat după trezire
Un bărbat a murit după ce s-a aruncat cu maşina în mare, în Mangalia. I-a...
Andrei, mort după ce fosta iubită l-a lovit cu mașina! Detalii de ultimă oră
Anumiți pensionari vor primi 320 de lei în plus la pensie de la 1 ianuarie...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Cele mai ieftine SUV-uri cu 4x4. Modele fiabile și economice, care nu te lasă la...
Floarea-soarelui rezistentă la secetă, obţinută într-un proiect cu cercetători clujeni
Eficiență impresionantă! UN NOU MATERIAL depășește celulele solare tradiționale
Tragedia a lovit din nou. S-a mai stins o legendă: A transformat modul în care...
A murit un cunoscut actor român. Medici nu au mai putut face nimic
Gabriela Cristea a împlinit 50 de ani. Ce cadou i-a oferit Tavi Clonda înainte de...
Destin macabru pentru Marian, un bărbat de 38 de ani! A fost înjunghiat fără milă...
Cât a plătit Gabriela Cristea pentru un mic dejun în Paris? "Măi, când vii la...
Stil, eleganță și rafinament! Denisa Coțolan, drept exemplu pentru viitoarele mirese. La ce concluzie au...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Draga mea, azi noapte ai strigat „Ionele, nu”!
Acordurile Artemis ale NASA pregătesc terenul pentru cooperarea spațială globală