Prima pagină » Economic » Asigurătorii membri UNSAR au plătit firmelor DESPĂGUBIRI de 16 milioane lei în baza acoperirii pentru întreruperea activității. Avantajele clauzei

Asigurătorii membri UNSAR au plătit firmelor DESPĂGUBIRI de 16 milioane lei în baza acoperirii pentru întreruperea activității. Avantajele clauzei

Asigurătorii membri UNSAR au plătit firmelor DESPĂGUBIRI de 16 milioane lei în baza acoperirii pentru întreruperea activității. Avantajele clauzei

Companiile de asigurări membre ale Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), care dețin cea mai mare parte din piață, au achitat anul trecut despăgubiri de circa 16 milioane lei în baza asigurărilor de bunuri și proprietăți dedicate companiilor doar în baza clauzei de întrerupere a activității / business interruption (BI), au transmis reprezentanții asigurătorilor. În prezent, numai 6% dintre companiile active din România care dețin o asigurare de bunuri și proprietăți au inclusă și această clauză.

Acoperirea acoperire suplimentară de BI oferă garanția recuperării pierderii de venituri, a costurilor suplimentare de lucru pentru restabilirea activității după un eveniment (de exemplu, costuri ce țin de închirierea temporară a unei locații, echipamente / utilaje, suplimentare număr personal etc.) sau a cheltuielilor de expertiză a daunei.

Ce acoperă clauza

Practic, afacerile din România care beneficiau de o acoperire BI și care au fost nevoite să-și întrerupă activitatea ca urmare a producerii unui incendiu, a unei explozii, a unui furt, a unei avarii la echipamente/utilaje etc. – riscuri acoperite în baza asigurării de bunuri și proprietăți – au primit, în medie, despăgubiri de 900.000 lei.

„Deși de cele mai multe ori un antreprenor are în vedere doar daunele materiale pe care le-ar putea suferi, pierderile financiare generate de întreruperea activității pot fi devastatoare pentru un business de orice dimensiune. Soluțiile de asigurare puse la dispoziție de industria de profil pot face diferența – însă, din păcate, puține business-uri beneficiază de protecția unei astfel de acoperiri BI”, a declarat Alexandru Ciuncan, președinte și director general al UNSAR.

„În acest context economic și social cu multiple provocări, este important de reținut că pierderile financiare rezultate ca urmare a producerii unui risc sau a dezvoltării relației cu partenerii de afaceri pot fi acoperite în baza unor soluții de asigurare dedicate. Un plan #BusinessSOS dedicat specificului unei afaceri va face mereu diferența chiar și în astfel de situații”, a precizat Alina BĂRBULESCU, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăți în cadrul UNSAR.

Mai multe detalii despre soluțiile potrivite în aceste scenarii putem afla de la #OAMENIIdinAsigurări din podcastul #BusinessSOS, disponibil AICI.

Demersul #BusinessSOS se adresează antreprenorilor care doresc să devină mai responsabili și să se informeze despre soluțiile de protecție financiară în baza cărora companiile de asigurări achită zilnic despăgubiri de aproape 1 milion de lei.

Înființată în 1994, UNSAR reprezintă 21 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de peste 90% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional.

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federației Asigurătorilor și Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe. Asigurările reprezintă un sector – cheie al economiei românești, contribuind la dezvoltarea acesteia. Asigurătorii din România plătesc despăgubiri de 5,2 milioane EUR în fiecare zi calendaristică.

Sursa foto: Shutterstock – caracter ilustrativ

Citiți și:

Aproape 400 de asigurați ale căror clădiri au fost afectate de inundații au transmis cereri de DESPĂGUBIRE. Cele mai multe au venit din Galați

PAID așteaptă notificările asiguraților care au fost afectați de inundații pentru a-i despăgubi rapid. Câte gospodării ar urma să primească bani

 

Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul ... vezi toate articolele

Citește și