Au fost milionari, dar și-au pierdut averile. Cinci familii celebre care au rămas fără bani
Familiile cu averi impresionante își pierd, de obicei, banii din cauza unor investițiilor neinspirate sau a cheltuielilor mult prea mari pe care le fac. Printre cei care au rămas fără averi de milioane de dolari, se numără moștenitorii unora dintre cei mai bogați americani, precum Cornelius Vanderbilt.
Găsiți, mai jos, cinci cazuri celebre ale unor familii bogate care și-au pierdut de-a lungul timpului averile.
1. Familia Vanderbilt
În 1877, anul în care a decedat, industriașul și filantropul american Cornelius Vanderbilt avea o avere estimată la circa 100 de milioane de dolari. El a construit un adevărat imperiu în industria feroviară și în cea a transportului maritim cu doar 100 de dolari pe care i-a primit, în 1810, de la mama sa.
Șase generații mai târziu, compania pe care a fondat-o nu mai aparține familiei lui. Din a șasea generație de moștenitori face parte prezentatorul CNN Anderson Cooper, potrivit Business Insider.
FOTO: Mediafax Foto/AFP
Tot ce a mai rămas în urma familiei Vanderbilt sunt numeroasele acte filantropice făcute de-a lungul timpului, precum investiția de un milion de dolari în universitatea privată Vanderbilt.
2. Familia Hartford
Huntington Hartford, moștenitorul averii lanțului de magazine A&P, a pierdut milioane de dolari din cauza afacerilor pe care le-a făcut și care au eșuat și din cauza stilului de viață costisitor pe care l-a avut.
Hartford a primit un venit de 1,5 milioane de dolari pe an ca nepot al al fondatorului Great Atlantic & Pacific Tea Co.,
FOTO: Wikipedia
El și-a declarat falimentul personal și s-a mutat în Bahamas în anul 2004. Hartford a locuit acolo până în 2008, când a decedat la vârsta de 97 de ani.
3. Familia Kluge
Patricia Kluge a divorțat, după nouă ani de căsnicie, de soțul său John Kluge – fondatorul Metromedia – și a obținut un milion de dolari pe an și o proprietate cu o suprafață de 80 de hectare.
FOTO: Forbes
După circa 20 de ani, în 2011, ea a ajuns la faliment după ce și-a investit banii într-o podgorie achiziționată în apropierea locuinței sale. Femeia s-a îndatorat prea mult, iar în final podgoria a fost cumpărată de magnatul Donald Trump pentru suma de 6,2 milioane de dolari.
4. Familia Stroh
Bernhard Stroh venit, în anul 1850, în Statele Unite din Germania cu 150 de dolari în buzunar cu rețeta de bere a familiei. Fiii săi au extins imperiul familiei.
Până în 1980, familia Stroh controla a treia cea mai mare companie producătoare de bere din America, iar averea familiei ajungea la circa 700 de milioane de dolari.
După cinci generații, compania a fost pierdută din cauza datoriilor, a competiției acerbe și a unor oportunități ratate.
5. Familia Pulitzer
Peter Pulitzer, nepotul lui Joseph Pulitzer, a fost salvat financiar de soțul fostei sale soții. Tim Boberg, soțul lui Roxanne Pulitzer, are acum o ipotecă de 220.000 de dolari pentru proprietate. El a garantat o altă ipotecă de 1,3 milioane de dolari și a extins o linie de credit de 400.000 de dolari.
La divorț, Peter Pulitzer avea o avere estimată la 25 de milioane de dolari.