Au renunțat la joburile din SUA și Spania și au venit în România să cultive trandafiri. De ce este atât de profitabil acest tip de cultură

Publicat: 11 07. 2015, 18:24
Actualizat: 11 07. 2015, 19:27

La mai puțin de un an după ce au înființat o cultură de trei mii de metri pătrați cu trandafiri pentru dulceață, Lucian Ință și Gabriel Marcu, de profesie tehnicieni silvici, au cules deja în această vară 100 de kilograme de petale, potrivit digi24.ro.

Lucian și Gabriel au crescut împreună, sunt prieteni de-o viață și spun că acum muncesc 14-16 ore pe zi pentru a-și păstra cultura la parametri optimi.

Au deja primii clienți. Este vorba de micii procesatori din județ care fabrică dulceață de trandafir și plătesc 50 de lei pentru un kilogram de petale.

„Ne bucurăm că sunt aproape de noi și să colaborăm cu ei. Calitatea este bună, își dau interesul”, spune Gabriela Bercea, care face dulceață din petalele de trandafir cumpărate de la cei doi tineri.

Pe lângă de cultura de trandafiri pentru dulceață, tinerii au și una de fructe de pădure. Investiția i-a costat 13.000 de euro și spun că abia anul viitor își va atinge randamentul maxim.