Au votat în favoarea Brexit și regretă amarnic. Situație foarte gravă în Marea Britanie
Pentru că rezultatul votului a produs serioase turbulențe în economia britanică, iar unul dintre cele mai afectate sectoare este cel al pensiilor.
Potrivit unui articol publicat de Bloomberg, deficitele combinate ale tuturor programelor de pensii cu beneficii definite, susținute în mod normal de angajatori, și care implică, după data pensionării, o contribuție lunară specifică plătită beneficiarului sau încasarea unei sume într-o singură tranșă, au crescut, de la 820 miliarde lire sterline la 900 miliarde lire sterline, imediat după referendum, conform firmei de consultanță Hymans Robertson. De atunci și până la 1 iulie, acestea au continuat să crească până la nivelul record de 935 miliarde lire sterline(peste 1,1 trilioane de euro).
Potrivit celor de la Bloomberg „vina” pentru această situație o poartă randamentele obligațiunilor guvernamentale, componenta principală a planurilor de pensii private, care au scăzut la un minim record, cum, de altfel, s-a întâmplat și cu randamentele obligațiunilor corporative.
Iar această situație se va agrava pentru că este de așteptat ca Banca Angliei să reducă ratele dobânzilor și să cumpere mai multe obligațiuni cu randament minim. Și, cum explică Ros Altmann, fostul secretar de stat al Pensiilor în Guvernul Cameron, tot ce afectează economia reprezintă știri proaste pentru pensionari, iar creșterea economică a Marii Britanii va fi de 1,5 la sută în 2016 și de doar 0,6 în 2017, spre deosebire de 1,8 și 2,1 la sută înainte de Brexit.
Cu alte cuvinte, vești foarte proaste pentru pesnionari.