Autoritatea de Supraveghere Financiară va avea mai puțini șefi și un nou serviciu de relații cu presa
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că va organiza licitații publice, prin publicare în sistemul SEAP și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, în urma cărora va avea, în final, mai puțini șefi și un nou sistem de management în domeniul comunicării.
„Scopul acestei licitații este identificarea modalităților de optimizare și eficientizare a structurii organizaționale a ASF și evaluarea de către un consultant independent a peste 200 de persoane cu funcție de conducere din cadrul ASF, personal rezultat din comasarea fostelor entități CSA, CNVM și CSSPP și preluat integral la momentul înființării Autorității de Supraveghere Financiară”, informează ASF.
În urma licitației, compania desemnată câștigătoare va evalua personalul de conducere din cadrul ASF, iar în termen de două luni de la evaluare va fi elaborat un plan de acțiune pentru eficientizarea ASF în vederea optimizării procesului bugetar.
În urma evaluării și a planului de măsuri, ASF va proceda la confirmarea sau disponiblizarea unei părți din personalul evaluat. La finele lunii august, ASF avea 597 de angajați, în scădere cu 30 de persoane față de luna iulie.
„Cifra reflectă fluxuri în dublu sens, întrucât pe lângă disponibilizări, anumite recrutări au fost generate de înființarea unor servicii obligatorii pentru toate instituțiile cu mai mult de 500 de angajați – Serviciul de sănătate și securitate a muncii, Serviciul de protecție a informațiilor clasificate -, dar și o Direcție de supraveghere integrată și o Direcție de analiză, studii și publicații”, informează ASF.
Valoarea maximală a contractului de consultanță este estimată la 540.000 de lei.
Valoarea maximală a contractului pentru servicii de purtător de cuvânt – estimată la 296.600 de lei/an
Pe de altă parte, ASF va achiziționa, tot în urma unei licitații, servicii de management în domeniul comunicării și relațiilor publice.
„În urma licitației, compania desemnată câștigătoare va oferi servicii de purtător de cuvânt, servicii privind coordonarea implementării strategiei de comunicare externă a autorității contractante și servicii de gestionare a relațiilor cu mass-media în situații de criză”, se arată într-un comunicat ASF.
Potrivit fișei de date publicată în sistemul SEAP, care reprezintă cerința minimă de selecție, experiența necesară este de până la 3 ani.
Valoarea maximală a contractului este estimată la 296.600 de lei/an, pentru o durată de 3 ani.
În momentul comasării CNVM, CSA și CSSPP, personalul rezultat din cadrul departamentelor de comunicare ale celor 3 entități însuma 23 de persoane. În procesul de reorganizare a Autorității de Supraveghere Financiară, ASF își dorește o diminuare a numărului de personal, dar și optimizarea cheltuielilor aferente, atât la nivelul costurilor, cât și la nivelul calității reprezentării.