Averea lui Șaramet: Case în București și Snagov, bijuterii, tablouri și o colecție numismatică

Averea lui Șaramet: Case în București și Snagov, bijuterii, tablouri și o colecție numismatică
Publicat: 01/11/2012, 13:00
Actualizat: 21/03/2019, 19:12

Directorul FNGCIMM, Aurel Șaramet, învinuit în cazul unei fraude bancare de 22 de milioane de euro, are terenuri, case în București și Snagov, dar și bijuterii, tablouri și o colecție numismatică valorând 97.000 de euro și a acordat unor persoane împrumuturi de 59.000 de euro și 200.000 de lei, informează Mediafax.

Conform declarației de avere din iunie 2012, Șaramet are un teren intravilan de peste 200 de metri pătrați în București, achiziționat în 2003, 2, 25 hectare de teren agricol, în județul Constanța, achiziționate în 2004 și 14 hectare de teren extavilan, din altă categorie decat cel agricol, forestier sau luciu de apă, zona în care se afla acestea fiind ștearsă din formular.

Aurel Șaramet mai are trecute în declarația de avere o casă în București, de 272 de metri pătrați, și una la Snagov, de 372 de metri pătrați, ambele dobândite în 2002. În aceeași declarație Șaramet mai are trecute o casă de 164 de metri pătrați în București, cumpărată în 1995, și o casă de vacanță de 77 de metri pătrați în județul Prahova, la ambele figurând ca titular Vladimir Șaramet.

El mai are două autoturisme Mercedes și un Ford Fiesta, bijuterii de 9.500 de euro, achiziționate începând din anul 2000, o colecție numismatică de 19.500 de euro și tablouri de 68.000 de euro.

Aurel Șaramet mai are două depozite în lei la ATE Bank și la Alpha Bank, deschise în 2000, totalizând 2.270.600 de lei. El i-a împrumutat cu 59.000 de euro pe Liviu Șaramet și cu câte 100.000 de lei pe Luiza Sucalus și pe Carolina Ganea. Totodată, deține acțiuni la Oncomed Clinic SA și Socet SA. Șaramet are acțiuni în valoare de 40.706 lei la Fondul Proprietatea și de 5.546 de lei la Prospecțiuni SA.

Aurel Șaramet are trecută în declarația de avere și o datorie de 105.000 de euro către SC Beton Construct, scadentă în 2014.

În 2011, Șaramet a obținut din salariu un venit total de 822.318 lei și peste 80.000 de lei din închirierea unui imobil în strada Dionisie Fotino. Din colaborări cu FNGCIMM filialia Sfântu Gheorghe (membru CA), cu Fondul Român de Contragarantare (membru în Consiliul de supraveghere), cu Small Finance SA (membru CA) și cu Socet SA (membru în Consiliul de supraveghere), Aurel Șaramet a obținut 49.004 lei, 90.000 de lei, 173.054 de lei și 4.224 de lei.

DIICOT audiază, joi, o sută de persoane, între care angajați ministeriali, într-un caz de fraude bancare estimate la 22 de milioane de euro, anchetatorii descinzând la locuințele a 50 de suspecți și la sediile societățile acestora in București, Ilfov, Călărași și Giurgiu.

Învinuiții din dosar sunt acuzați că ar fi obținut, în mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comerțului si Mediului de Afaceri, in baza unor documente falsificate, finanțarea unor proiecte de achiziții utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de către liderii grupării, informează DIICOT.

Activitatea infracțională a fost sprijinită de către învinuiții Aurel Șaramet, având calitatea de director al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Cercel – Duca Alexandru Claudiu, vicepreședinte al unei unități bancare, Mihai Grigoroiu, Roșu Cătălin Ionuț și Atanasiu Andrei, angajați în cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri și Diaconescu Florian Dragoș.

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial București și Biroul Teritorial Călărași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au procedat la destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit din 48 de persoane, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și spălarea banilor. În acest sens, la data de 1 noiembrie 2012, procurorii DIICOT au efectuat un număr de 50 de percheziții domiciliare la locuințele învinuiților precum si la sediile unor societati comerciale din municipiul București și județele Ilfov, Călărași și Giurgiu”, se arată într-un comunicat al Direcției.

Potrivit sursei citate, în perioada 2010-2012, membrii grupului infracțional organizat, sub coordonarea liderului Daniel Ruse – au realizat beneficii financiare substanțiale prin săvârșirea de fraude bancare, respectiv obținerea sau încercarea de a obține un număr de 40 de credite de la 16 unități bancare de pe teritoriul României, prin utilizarea unor documente falsificate.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat prin activitatea infracțională este estimată la suma de 22 milioane de Euro.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Viktor Orban le spune opozanților să se mute în România. „Când vă întoarceți, putem vorbi”....
Aris Eram a lăsat-o în urmă pe câştigătoarea de la America Express. Mezinul Andreei Esca...
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Cele mai sigure țări în care să te afli în cazul izbucnirii celui de-al Treilea...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
Păianjeni mari cât un șobolan au invadat Marea Britanie, după ce mii de exemplare au...
Apartament cu două camere scos la vânzare cu 340.000 euro în Cluj. Ironii pe rețelele...
Bianca Drăguşanu şi Gabi Bădălău, mai fericiţi ca niciodată alături de copii. La ceas de...
Planta care te scapă rapid de durere. Crește în grădină și are proprietăți similare opiului
Alegeri SUA 2024 LIVE TEXT. Donald Trump vs. Kamala Harris, o confruntare istorică ce va...
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Data la care se deschide târgul de Crăciun din Piața Constituției 2024. Ce surprize au...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
2024: La ce viteză se ia permisul în afara localității?
Document: ce dimensiuni trebuie să aibă o groapă comună la ruşi
A fost găsită ARCA lui NOE? Indiciul găsit pe o monedă din secolul III
Devine obligatoriu de la 1 ianuarie 2025, în România. Trebuie să depuneți această declarație
Rămâi fără mașină! Lucruri mai puțin știute despre ITP și RCA
Ce a putut să facă un român pe scara blocului, chiar la ușa liftului. Ceilalți...
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
Momentul în care Chris Martin a căzut printr-o gaură din scenă a fost surprins video...
BANCUL ZILEI. Bulişor: – Mami, de ce îți pui atâta fard pe față?
Universitățile din Anglia cresc taxele pentru studenți pentru prima oară în aproape un deceniu