Prima pagină » Economic » AVERTISMENT. Întoarcerea angajaților la locul de muncă ar putea determina crearea unui nou val de infectare de coronavirus. Măsurile sugerate de Organizaţia Internaţională a Muncii

AVERTISMENT. Întoarcerea angajaților la locul de muncă ar putea determina crearea unui nou val de infectare de coronavirus. Măsurile sugerate de Organizaţia Internaţională a Muncii

AVERTISMENT. Întoarcerea angajaților la locul de muncă ar putea determina crearea unui nou val de infectare de coronavirus. Măsurile sugerate de Organizaţia Internaţională a Muncii

Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) le cere guvernelor şi companiilor ca din momentul în care angajații se vor întoarce la muncă, să existe mai multe măsuri de protecție sanitarcare să prevină răspândirea coronavirusului.

Reprezentanții OIM atrag atenția asupra faptului că o relaxare prea mare ar putea crea noi valuri de infectare cu coronavirus, așa că, dacă angajații se întorc la muncă după terminarea stării de urgență, trebuie să existe, printre altele: măsuri de instruire a angajaţilor pentru practici de muncă sigure şi sănătoase și furnizarea, în mod gratuit, de măşti şi alte echipamente de protecţie personală.

„Doar prin aplicarea măsurilor de securitate şi sănătate la locul de muncă putem garanta viaţa angajaţilor, a familiilor acestora şi a comunităţii, în ansamblul său, şi să asigurăm continuitatea în muncă şi supravieţuirea în plan economic”, a subliniat directorul general al OIM, Guy Ryder, potrivit Agerpres.

Este necesar să investim în sănătate şi în siguranţa locurilor de muncă

OIM îi îndeamnă pe angajatori să evalueze riscurile la care se vor expune angajații, înainte de întoarcerea acestora la muncă.

„Pe măsură se statele relaxează măsurile de izolare, este necesar să investim în sănătate şi în siguranţa locurilor de muncă, printr-un dialog activ între angajaţi şi angajatori”, a spus directorul Departamentului de guvernanţă al organizaţiei, Vera Paquete-Perdigao.

OIM a sugerat măsuri pentru distanţarea fizică a personalului a clienţilor şi a vizitatorilor, o ventilaţie mai bună la locul de muncă, curăţarea periodică a suprafeţelor şi instalaţii adecvate pentru spălatul mâinilor.

„În această fază de revenire la locurile de muncă trebuie să ne reamintim că riscul de transmitere continuă să fie ridicat, în special în prima linie de combatere a coronavirusului (medici, infirmiere etc)”, a menţionat Paquete-Perdigao.

Citește și