Blocul din Capitală unde locul de parcare costă cât o garsonieră
„Terenul, de circa 700 de metri pătrați, a fost cumpărat în anul 2007, iar construcția a fost începută în primele luni ale anului. În momentul de față blocul este ridicat și se lucrează la interioare. Imobilul are patru etaje și va cuprinde doar apartamente cu 3 camere, plus 2 penthouse”, a declarat agenției MEDIAFAX Georgian Marcu, directorul general al firmei imobiliare Green Angels, promotorul exclusiv al proiectului, prezent la Târgul Imobiliar Național -tIMOn.
El a adăugat că investitorul are o experiență de 15 pe piața imobiliară din întreaga lume și că acesta mai deține două terenuri de dimensiuni mai mari în București, în zone centrale și ultracentrale, unde intenționează să construiască de asemenea locuințe.
Locuințele din imobilul de pe Batiștei au suprafețe cuprinse între 95 metri pătrați utili și 141 metri pătrați utili, iar pentahouse-urile au terase de circa 100 de metri pătrați.
„Clienții țintă sunt cei care vor să stea în zone ultracentrale și caută locuințe de calitate, dar și cu design. Arhitectul proiectului a venit cu o noutate pe piață, astfel că la nivelul doi al subsolului vor fi amenajate boxe de 10-18 metri pătrați, unde va fi spălătorie pentru locatarii blocului. Nu am început încă oficial vânzările, dar deja avem 3-4 clienți pentru cele două penthouse-uri, ambele fiind rezervate”, a adăugat Marcu.
Unul dintre cumpărătorii potențiali este un antreprenor român, care intenționează să plătească 540.000 de euro pentru una dintre locuințe, cu bani cash.
Prețul de vânzare al locuințelor este de 2.100 de euro pe metru pătrat, cel mai mare din zona ultracentrală din București, potrivit lui Marcu, iar un loc de parcare costă 25.000 de metri pătrați, echivalentul prețului unei garsoniere de circa 35 de metri pătrați într-o zonă mai îndepărtată de centru.
„Sunt interesați să cumpere antreprenori, consultanți, avocați. Nu există acest gen de produs pe piață, există potențial de vânzare. Prețul de construcție al proiectului este de circa 1.000 de euro pe metru pătrat, plus prețul terenului”, a explicat Marcu decizia investitorului elvețian de a construi în acest an un astfel de proiect.
În opinia sa, piața este în prezent polarizată, clienții fiind interesați fie de prețurile cele mai mici, fie de locuințele scumpe.
„Cea mai mare problemă a pieței imobiliare în prezent este că segmentul de mijloc nu e acoperit cu produse competitive. Nu există produse competitive din punct de vedere al locației, suprafeței și prețurilor. Terenurile în zone centrale și semicentrale sunt încă foarte scumpe, iar dezvoltatorii consideră că e mai ușor să faci același tip de produs, decât să vii cu ceva nou”, a adăugat Marcu.
Târgul Imobiliar Național -tIMOn se va desfășura în perioada 16-19 octombrie în Piața Constituției din București.