Burduja: Hidrolectrica este ”PERLA energiei româneşti”. Compania este a patra tranzacție pe burse la nivel mondial în 2023

Burduja: Hidrolectrica este ”PERLA energiei româneşti”. Compania este a patra tranzacție pe burse la nivel mondial în 2023
Publicat: 12/07/2024, 21:05

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă, vineri, că Hidroelectrica ”rămâne perla energiei româneşti”, iar prin investiţiile pregătite compania va asigura în continuare stabilitatea sistemului naţional. Ministrul Energiei apreciază că ”aceasta a fost o oportunitate excelentă şi pentru investitorii individuali, românii care investesc pe piaţa de capital în număr tot mai mare, stimulaţi şi de iniţiativa mea legislativă de acum câţiva ani”.

”Astăzi marcăm un moment important pentru sistemul energetic din România, pentru piaţa de energie şi cea de capital: Hidroelectrica împlineşte un an de la listarea sa pe Bursa de Valori Bucureşti. Listarea Hidroelectrica pe bursă a fost una dintre cele mai mari din Europa anul trecut şi a patra la nivel global. În prima zi de tranzacţionare, acţiunile companiei au fost incluse în cei mai importanţi indici bursieri, ceea ce înseamnă că au devenit imediat relevante şi atractive pentru investitori”, a scris, vineri, pe Facebook, Sebastian Burduja.

Procesul de listare finalizat în actualul mandat este rezultatul unui efort cumulat de ani, iar meritul pentru această realizare revine şi foştilor miniştri, care au pus bazele şi au pregătit compania pentru acest pas important. Hidroelectrica rămâne perla energiei româneşti şi sunt convins că, prin investiţiile pregătite în noi hidrocentrale şi în lucrările de retehnologizare, această companie va asigura în continuare stabilitatea sistemului energetic naţional şi va produce pentru români energie verde la un preţ corect, acceptă fostul candidat la Primăria București.

Hidroelectrica, în plină retehnologizare

Potrivit acestuia, lucrările de retehnologizare vizează modernizarea infrastructurii existente, îmbunătăţirea eficienţei şi reducerea pierderilor, asigurând astfel o furnizare constantă şi fiabilă de energie.

”Aceste investiţii nu doar că protejează mediul, dar şi ajută la menţinerea unor preţuri accesibile pentru consumatori casnici şi cei din mediul economic. Felicitări echipei Hidroelectrica pentru realizările de până acum şi mult succes în continuare”, a mai afirmat Sebastian Burduja.

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din ţară, marchează un an de la listarea sa la Bursa de Valori Bucureşti, în iulie 2023 sub simbolul bursier H20, în urma încheierii cu succes a celui mai mare IPO realizat vreodată la bursă, în valoare de 1,9 miliarde de euro.

În tot acest timp, acţiunea Hidroelectrica este cea mai tranzacţionată acţiune la bursă. Investitorii au realizat peste 213.000 de tranzacţii cu peste 43 milioane de acţiuni Hidroelectrica, în valoare de peste 5 miliarde de lei. În decursul primului an la bursă, randamentul de preţ al acţiunii H2O a fost de 24%, în timp ce randamentul total, ce include dividendele, a fost de 37%. Hidroelectrica este cea mai mare companie românească în funcţie de capitalizare, care, la finalul zilei de 11 iulie 2024 era de 57,89 miliarde de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Nuntă transformată în tragedie, în Botoșani. O femeie a decedat după ce fiica ei a...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite...
Propunerea care-l scoate pe Geoană din turul II. Putere absolută pentru funcționarii ANAF
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
FACULTATE ÎN ȚARĂ SAU ÎN STRĂINĂTATE? ECATERINA ANDRONESCU LĂMUREȘTE TOȚI ELEVII LA PODCAST „ALTCEVA CU...