Prima pagină » Economic » Business » Antreprenori » Consultanță. Sprijin în accesarea granturilor nerambursabile acordate domeniului HoReCa. Firmele care pot accesa fondurile

Consultanță. Sprijin în accesarea granturilor nerambursabile acordate domeniului HoReCa. Firmele care pot accesa fondurile

Consultanță. Sprijin în accesarea granturilor nerambursabile acordate domeniului HoReCa. Firmele care pot accesa fondurile

Puternic afectate de pandemie, firmele mici și mijlocii din domeniile HoReCa (hoteluri – restaurante – catering) vor avea la dispoziție un buget de 500 milioane de euro pentru acoperirea a 20% din cifra de afaceri. Există companii de consultanță ce și-au anunțat intenția de a se implica în acest domeniu.

Ajutorul guvernamental se va acorda beneficiarilor sub forma unor granturi pentru acoperirea parțială a pierderii din cifra de afaceri (sau rulaj, în cazul agențiilor de turism) suferite în anul 2020, comparativ cu anul 2019.

Valoarea maximă a ajutorului de stat care poate fi acordată unui beneficiar prin prezenta schemă este de 800.000 euro/ întreprindere. Cifrele utilizate trebuie sa fie brute, și anume înainte de deducerea impozitelor sau altor taxe.

Conform unui comunicat de presă, echipa RO – Consulting oferă în acest domeniu soluții inovative și personalizate, plecând de la nevoile clienților.

Printre beneficiari se pot număra agențiile de turism licențiate, structuri de primire turistică cu funcțiuni de cazare clasificate și structuri de alimentație.

Din punct de vedere al activității, cele mai afectate au fost agențiile de turism. Conform datelor publicate de Administrația Națională de Administrare Fiscală (ANAF) privind cifra de afaceri pe primul semestru 2020, comparativ cu primul semestru 2019, în cazul lor s-a constatat o reducere cu 60,5%. Cei mai afectați au fost contribuabilii mari (-71,4%), urmați de cei mijlocii (62,8%) și de cei mici (51,6%).

La structurile de cazare, s-a constatat o reducere a cifrei de afaceri cu 36,8%. Cei mai afectați au fost marii contribuabili (-64,8%), urmați de contribuabilii mijlocii (-48,4%) și de cei mici (-36,8%).

La capitolul structuri de alimentație, s-a constatat o reducere a cifrei de afaceri cu 33,5%. Cei mai afectați au fost contribuabilii mijlocii (-40,5%), urmați de contribuabilii mici (-32,2%) și de cei mari (-27,8%).