Aproape opt sute de copii vor fi sprijiniți, la nivel național, în 18 proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale. Acestea se desfășoară în cadrul ediției a 12-a a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, organizat împreună cu Fundația Pentru Comunitate.
Conform unui comunicat de presă transmis luni, este vorba de 773 de copii și familiile lor, pentru care compania alocă un buget de 400.000 lei. În cadrul celor 12 ediții ale Programului MOL pentru sănătatea copiilor au fost finanțate 227 de proiecte cu peste 4 milioane de lei, în beneficiul a aproape 13.000 de copii și adolescenți.
„Pandemia a acutizat problemele copiilor cu dizabilități sau boli cronice, adăugând suferințelor lor și stări de anxietate și stres. Ne-a dat speranță faptul că multe ONG-uri de specialitate au pregătit un răspuns profesional, au îmbogățit și adaptat metodologia aplicată, au abordat noi moduri profunde de lucru cu copiii, dar și cu familiile acestora. MOL România va rămâne un susținător al eforturilor acestora și suntem convinși că, împreună, putem schimba în bine viețile acestor copii”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.
În total au fost depuse 77 de propuneri, în perioada 2 noiembrie – 2 decembrie 2020, de către organizații neguvernamentale specializate în proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale pentru copii și tineri cu deficiențe, cu boli cronice sau aflați în curs de recuperare după afecțiuni grave.
Este vorba de ONG-uri din 26 de județe, 43 dintre ele participând și la edițiile precedente ale Programului. Cele 18 proiecte selectate pentru finanțare vor fi implementate în perioada februarie–august 2021.
Dintre ONG-urile câștigătoare, opt obțin finanțare pentru prima dată, în timp ce 10 au mai beneficiat de sprijin și la edițiile anterioare.
Organizațiile care au primit finanțare provin din București și din județele Bihor, Brașov, Cluj, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita, Mureș.
Programul MOL Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Programul a fost lansat în 2009 și este destinat organizațiilor non-profit, respectiv organizațiilor nonguvernamentale (fundații, asociații, federații) și organizațiilor religioase care derulează proiecte de terapie și de intervenții psihosociale pentru copii cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecțiuni grave.