Prima pagină » Economic » Business » Vești bune de Revelion: Se redeschid restaurantele și cafenelele din stațiunile de pe Valea Prahovei/ Care sunt regulile impuse de autorități

Vești bune de Revelion: Se redeschid restaurantele și cafenelele din stațiunile de pe Valea Prahovei/ Care sunt regulile impuse de autorități

Vești bune de Revelion: Se redeschid restaurantele și cafenelele din stațiunile de pe Valea Prahovei/ Care sunt regulile impuse de autorități

Minivacanța de Revelion vine cu vești bune pentru turiștii care s-au decis să își petreacă noaptea dintre ani la munte, pe Valea Prahovei. Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova anunță că s-au redeschis restaurantele și cafenelele, decizie valabilă în perioada 29 decembrie-11 ianuarie.

Unitățile de alimentație publică vor funcționa la 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00, pentru că rata de infectare cumulată în Sinaia, Buşteni şi Azuga a scăzut sub 3 la mia de locuitori, mai spun autoritățile.

Măsuri în vigoare pentru restaurantele și cafenelele din stațiunile de pe Valea Prahovei

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, pentru Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT-uri) unde rata de incidență este între 1,5-3/1000 de locuitori, sunt în vigoare următoare măsuri:

  • Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.
  • Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;
  • Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă;
    organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă;
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00;
  • Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00;
  • Măsurile prevăzute la pct. 4 și 5 se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent;
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Prahova, în topul preferinţelor pentru vacanţa de iarnă: pentru Revelion se anunţă un grad de ocupare de 80-90% în zona montană

„Dacă de Crăciun a fost închis, măcar de Revelion să funcţioneze la 30% din capacitate. Această măsură a venit ca o gură de oxigen de saturaţie 100% de care oamenii au nevoie”, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia pentru Știrile Pro TV.

Prahova rămâne în topul preferinţelor pentru vacanţa de iarnă, iar pentru Revelion se anunţă un grad de ocupare de 80-90% în zona montană a judeţului, anunţă luni, pe pagina de Facebook, Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT).

APDT: Turiştii vor achita pentru un Revelion de patru stele în Prahova circa 4600 lei/ cameră pentru patru nopţi de cazare

 “Pentru Revelion se anunţă grad de ocupare de 80-90% în zona montană a județului Prahova, iar în Câmpina un grad de ocupare de 60%. Lucrurile pot evolua conform comportamentul pe care l-au avut turiști pentru sărbătorile de Crăciun” – oficialii APDT.

Tarifele pe care turiştii le vor achita pentru Revelionul petrecut în Prahova sunt de 4600 lei/ cameră pentru 4 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele (cu mic dejun, cină festivă cu muzică live ambientala, brunch, etc). La un hotel de 3 stele sejurul va costa în jur de 2800 lei/cameră pentru 4 nopţi de cazare, cu mic dejun inclus, 2 cine și muzica live ambientală, mai precizează reprezentanții Asociației.

“Turiştii rămân fideli judeţului Prahova pentru sărbătorile de iarnă, aspect reflectat în gradele destul de mari de ocupare, cât şi în rezervările care se fac pentru această perioadă în contextul actual. Numărul mare de pârtii cât şi măsurile de protecție luate de operatorii din turism transformă Prahova în destinaţia ideală pentru o vacanţă de Crăciun şi Revelion.
Hotelierii oferă pachete bogate pentru sărbători, promițând o experienţă care include mese festive, muzică live ambientală cu respectarea măsurilor de siguranță făcând orice vacanţă petrecută în Prahova să se transforme într-o amintire plăcută ceea ce determină turiştii să revină, de multe ori la acelaşi hotel pentru aceste sărbători”, a declarat Adrian Voican, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova, potrivit financialintelligence.ro

Citește și