Prima pagină » Economic » Când va fi gata Registrul agricol al României pentru care se alocă 50 de milioane de euro

Când va fi gata Registrul agricol al României pentru care se alocă 50 de milioane de euro

Când va fi gata Registrul agricol al României pentru care se alocă 50 de milioane de euro
Registrul agricol al României în format electronic va fi finalizat în anul 2015 și va costa 50 milioane de euro, ofertele urmând să fie depuse până la 5 iunie, a anunțat Ministerul pentru Societatea Informațională.

Registrul agricol al României în format electronic va fi finalizat în anul 2015 și va costa 50 milioane de euro, ofertele urmând să fie depuse până la 5 iunie, a anunțat Ministerul pentru Societatea Informațională (MSI), informează Mediafax.

„Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale a publicat în data de 1 aprilie Ghidul solicitantului pentru achiziționarea sistemului informatic destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic. Termenul limită pentru înregistrarea on-line a propunerilor de proiecte este 5 iunie, ora 16.30. Bugetul total al proiectului este de 50 milioane de euro și are ca dată de finalizare anul 2015”, se arată într-un comunicat al MSI.

Registrul Agricol al României va conține informații despre fiecare gospodărie, precum numărul membrilor gospodăriei, suprafețe, tipuri de culturi, mașini, instalații sau unelte.

Cerințele proiectului va impune standarde de interoperabilitate între primării, consilii județene, Ministerul Afacerilor Interne, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Ministerul Finanțelor și Oficiul Național Registrul Comerțului.

„Aceste standarde vor fi incluse de acum înainte în toate proiectele MSI care se vor preta pentru o atare abordare, interoperabilitatea fiind unul dintre pilonii de bază ai Agendei Digitale europene 2020 pe care România îi va integra în Strategia proprie pentru Agenda Digitală, începând din noul exercițiu bugetar”, se mai spune în comunicat.

Beneficiarii proiectului sunt consiliile județene ca lideri de proiect, în parteneriat cu alte unități administrativ-teritoriale din județul respectiv.

„Sistemul va contribui la o dezvoltare regională sustenabilă, bazându-se pe pe noile politici de descentralizare din domeniu. Datele vor putea fi astfel consolidate și gestionate agregat la nivel județean și valorificate la nivel național. Scopul proiectului include optimizarea proceselor și consolidarea datelor critice ale României în vederea realizării unor punți informaționale între statele membre și gestionarea bazată pe date reale a fondurilor structurale existente și viitoare” a declarat ministrul pentru Societatea Informațională, Dan Nica.

Alocarea financiară aferentă prezentei cereri de propuneri de proiecte este de 220 milioane de lei, din care fonduri europeme – 181,94 milioane de lei FEDR și bugetul de stat – 38,06 milioane de lei.

Știrile economice de ultimă oră, de acum și pe Facebook, pe pagina Gândul Financiar

Citește și