Carnea de miel va fi mai scumpă în acest an, deși ministrul Agriculturii estimează că va avea un preț „decent”. Mai sunt trei săptămâni până la Paște, iar românii sunt îngrijorați că nu au ce pune pe masă.
La Halelele Centrale din Ploiești s-au amenajat standuri speciale cu carne de miel la parter, pentru prima oară. În anii anterior, erau situate la etaj.
Prețurile mieilor au crescut la 24-30 lei pe kilogram în viu. Prețul unui kilogram de carne din miel a ajuns la 45-50 lei. Și prețul ar mai putea crește chiar cu câteva zile înainte de Paște.
Majoritatea românilor și-ar putea permite să cumpere doar o bucățică de miel pentru a prepara drobul.
Intervievat de Observatorul, Vasile din comuna Stănești, județul Argeș, crește 70 oi. Anul acesta a scos la vânzare 50 miei, însă nu prea a avut succes. În două săptămâni a vândut doar 15 bucăți. Deși a vândut „slăbuț”, el nu este îngrijorat. Vânzările au mers la fel în fiecare an. În apropierea Paștelui de anul trecut, a vândut tot.