Cât a ajuns prețul mediu al garsonierelor din marile orașe ale țării

Cât a ajuns prețul mediu al garsonierelor din marile orașe ale țării
Publicat: 27/11/2012, 11:39
Actualizat: 03/07/2013, 16:04

Prețul mediu al unei garsoniere în orașele mari din România este de circa 30.000 euro, cea mai mare valoare fiind înregistrată în București, de peste 41.000 de euro, tot în Capitală fiind scoasă la vânzare și cea mai ieftină locuință, executată silit de la 6.000 euro, potrivit imobiliare.ro, informează Mediafax.

„Cumpărătorii cu un buget limitat pot deveni proprietari chiar și cu 15.000 de euro sau mai puțin. În mod firesc, cele mai accesibile locuințe sunt garsonierele situate în blocuri vechi, de regulă confort 2 sau 3, însă, pe alocuri, în această marjă de preț se încadrează și apartamente monocamerale confort 1”, se arată într-un comunicat al portalului imobiliar.

Capitala se situează pe primul loc în topul orașelor cu cele mai scumpe garsoniere (vechi și noi), cu un preț mediu, în noiembrie, de 41.292 euro (pentru o suprafață utilă medie de 36 de metri pătrați).

Sunt însă proprietăți scoase la vânzare în București la prețuri mult mai mici. Astfel, cea mai ieftină garsonieră disponibilă pe imobiliare.ro este o proprietate executată silit, care are un preț de pornire la licitație de aproape 6.000 de euro. Cu o suprafață utilă de 29 de metri pătrați (fără a include și balconul), locuința este situată în apropiere de parcul Titan, la etajul al optulea al unui bloc vechi cu zece nivele.

Tot în zona Titan un apartament cu o cameră confort 2 este scos la vânzare pentru 13.000 de euro. Locuința este renovată recent, are o suprafață utilă de 17 metri pătrați și este amplasată la etajul al doilea al unui imobil vechi cu cinci nivele.

Altă garsonieră de 17 metri pătrați utili, situată în apropiere de Cora Pantelimon, are un preț de 13.400 de euro. Locuința este situată la etajul al treilea al unui bloc vechi cu patru nivele.

În zona Cotroceni un apartament cu o cameră amplasat la mansarda unui imobil construit în 1940 poate fi achiziționat cu 15.000 de euro. Locuința dispune de o suprafață utilă de 33 de metri pătrați și are nevoie de renovare.

În Cluj-Napoca un apartament monocameral costă, în medie, 33.730 de euro (pentru o suprafață de 36 de metri pătrați utili). Și aici însă cumpărătorii cu buget limitat pot găsi locuințe mult mai accesibile, chiar dacă mai mici. În zona Gheorgheni, o garsonieră confort 3, de 11 metri pătrați utili, este scoasă la vânzare la un preț de 12.500 de euro. Locuința este renovată și se află la etajul al doilea din patru al unui bloc cu patru nivele construit înainte de 1990.

Pe de altă parte, o unitate locativă confort 2, amplasată de data aceasta în zona Mărăști, poate fi achiziționată cu un preț de 18.000 de euro. Locuința are o suprafață utilă de 16 metri pătrați și este amplasată la ultimul etaj al unui bloc vechi cu patru nivele.

În Timișoara, prețul mediu pentru o garsonieră este de 31.387 de euro (la o suprafață utilă de 33 de metri pătrați). Cu mai puțin de jumătate din această sumă, respectiv 12.000 de euro, poate fi cumpărată însă o locuință nou-construită situată în zona Lipovei, cu o suprafață de 11 metri pătrați, care se vinde complet mobilată și utilată.

În Constanța, valoarea medie de achiziție pentru o garsonieră este de 29.429 de euro (pentru 32 de metri pătrați utili). În zona Inel II însă, o garsonieră de 12 metri pătrați utili este scoasă la vânzare la un preț de 8.800 de euro. Locuința se află la etajul al treilea al unui bloc vechi și este renovată – dispune de parchet, gresie, faianță, ferestre termoizolante, ușă metalică.

În același timp, un apartament monocameral cu o suprafață utilă de 20 de metri pătrați are un preț cerut de 10.000 de euro. Acesta este situat în zona CET, la primul etaj din patru al unui bloc construit înainte de 1990. În aceeași zonă, o proprietate similară (de 20 de metri pătrați utili), dar amplasată la etajul al treilea, poate fi achiziționată cu 13.000 de euro. Locuința este renovată.

În Brașov, prețul mediu al unei garsoniere scoase la vânzare se ridică, la nivelul lunii noiembrie, la 29.044 de euro (pentru 33 de metri pătrați utili). În zona Craiter însă, o unitate locativă de 18 metri pătrați utili are un preț cerut de 8.500 de euro. Locuința este situată la ultimul etaj al unui bloc vechi cu trei nivele și necesită demararea unor lucrări de renovare, potrivit anunțului de vânzare.

În zona Bartolomeu, un apartament cu o cameră și o suprafață utilă de 28 de metri pătrați poate fi achiziționat cu 12.000 de euro. Acesta este situat la parterul unui bloc cu patru etaje construit înainte de 1990. În zona Nouă, o unitate locativă de 19 metri pătrați costă 12.900 de euro. Proprietatea se află la parterul unui imobil cu patru etaje construit în 1980, este decomandată, renovată, iar blocul din care face parte este izolat termic.

Prețul mediu cerut pentru o unitate locativă de 34 de metri pătrați în Iași este 28.228 de euro. În zona Baza III, o locuință monocamerală de 18 metri pătrați utili este scoasă la vânzare la un preț de 10.000 de euro, negociabil. Proprietatea este situată la etajul al doilea din patru al unui bloc vechi, a fost recent renovată și este dotată cu un aparat de aer condiționat.

La același preț poate fi cumpărată și o garsonieră de 17 metri pătrați situată în zona Frumoasa. Locuința este recent renovată și amenajată (dispune de gresie, faianță, parchet, ferestre termoizolante) și se vinde mobilată.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un instalator care făcea reparații într-o vilă a găsit 30 de kilograme de monede de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Nu e banc! Cu cât se vinde ciocolata Dubai la Târgul de Crăciun din Sibiu
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Se deschid treptat secțiile în...
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
El este Ghiță, tânărul în vârstă de 29 de ani, care și-a pierdut viața într-un...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Activitatea stațiilor ITP din toată țara este oprită! Avarie majoră a sistemului informatic RAR
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Doliu în România! A murit o legendă a țării. Era supranumit „Dumnezeu”
Cătălin Moroșanu se plânge de bullying. „Ți-ai luat bătaie, treaba ta”
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
Babasha o ameninţă pe tânăra care a distribuit în mediul online imagini cu el in...
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Femeile dorm mai puțin și se trezesc mai des decât bărbații