Cât a ajuns să coste un buchet de flori pentru învățătoare, diriginte și profesoare în 2024? Părinții sunt exasperați de PREȚURI și lipsa stocurilor
Cozile din florării au fost duble ieri, dar și în această dimineață, românii înghesuindu-se pentru a prinde un buchet cu flori la reducere.
Nu a fost doar sărbătoarea Nașterii Fecioarei Maria, dar și duminica pregătirii elevilor pentru începerea noului an școlar 2024-2025.
Nici buchetele cu flori nu mai sunt ieftine cum erau acum 20 ani, dar unele florării rămân fără stocuri. Pentru a le aduce mici atenții învățătoarelor, dirigintelor și profesoarelor, părinții au luat cu asalt florăriile. Cei aflați la curent cu noile tendințe în tehnologie au suprasolicitat site-urile online cu un număr record de comenzi.
Coșulețele și aranjamentele florale, cele mai ieftine cadouri. Un buchet de flori ajung la 90-100 lei
Cele mai ieftine produse de la o florăriile din București este un coșuleț de 35 lei. Cele mai scumpe aranjamente florale ajung la 150-250 lei. Un aranjament floral cu 15 trandafiri roșii într-o cutie rotundă costă 74 lei. Un aranjament floral în formă de inimă, cu 30 de trandafiri roșii parfumați, costă 76 lei.
Un buchet de bujori roz deschis ajunge la 90,00 lei. Un buchet cu zambile parfumate costă 120 lei. Buchetele cu flori pot fi comandate și online.
Astfel, un buchet cu șapte trandafiri muticolori costă 155 lei, dar poate fi comandat la pachet cu o cutie cu praline de 125 grame la 35 lei, cu o cutie de bomboane din cocos de 150 grame la 39 lei sau cu o cutie cu bomboane de ciocolată de 250 grame la 49 lei, ducând la 170-190 lei în total.
Unul dintre cele mai scumpe buchete care pot fi comandate online este buchetul de flori cu trandafiri și dalii la 400 LEI.
Ce semnnifică tradiția dăruirii buchetelor cu flori către învățătoare?
Copiii trebuie să știe de la părinți că buchetul cu flori, oricât ar costa, nu este o „șpagă” pentru obținerea de note mai mari. Ei învață că a dărui este un gest frumos, scrie o bloggeriță de pe „Și blondele gândesc”.
Încă din vremea monarhiei, părinții obișnuiau să-i învețe pe copiii să le ducă flori cadrelor didactice la fiecare început de an școlar, o tradiție care s-a menținut și în vremea comunismului.
După revoluția anticomunistă și creșterea nivelului de trai, a devenit o competiție între părinți pentru dăruirea celui mai scump sau impresionant buchet cu flori. Sunt profesoare și învățătoare care se plâng că primesc mult prea multe flori scumpe și nu au ce face cu ele. Majoritatea sunt încântate, dar ar prefera un cadou modest, suficient pentru ca un elev să învețe că „gestul contează”.
Citește și: Anul școlar 2024-2025 aduce mai multe zile libere pentru profesori. CALENDARUL complet