Prima pagină » Economic » Cât le dădea Dinu Patriciu șefilor de la Mic.ro: lista salariilor

Cât le dădea Dinu Patriciu șefilor de la Mic.ro: lista salariilor

Cât le dădea Dinu Patriciu șefilor de la Mic.ro: lista salariilor
Cel mai bine plătit angajat avea...

Salariile foștilor șefi ai Mic.ro Retail erau între 5.000 și 10.800 de euro pe lună, după cum reiese din datele publicate de RVA Insolvency, administratorul judiciar al Mic.ro Retail.

Astfel, pe listă se regăsesc și foști membri ai Consiliului de Administrație al grupului Mercadia, între care Vlad Șeitan, care a avut în ianuarie un salariu de 47.139 lei ( circa 10.800 euro), Roxana Baias, al cărei salariu în aceeași lună a fost de 24.609 lei (5.600 euro), Anca Vlad – 32.639 lei (7.500 euro) sau Richard Joachim Mansel – 25.459 lei (5.800 euro), după cum rezultă dintr-o notă a RVA Insolvency, administratorul judiciar al Mic.ro Retail. Șerban Mihaela, directorul de operațiuni, a avut în ianuarie un salariu de 21.459 lei.

Circa 4.500 de foști salariați ai Mic.ro Retail aveau de încasat, la data intrării în insolvență a companiei controlate de Dinu Patriciu, circa 2,18 milioane de euro. Suma reprezintă valoarea totală a creanțelor salariale, mai exact salariile pe luna ianuarie, pe jumătate din luna februarie, precum și bonurile de masă aferente lunii noiembrie și garanțiile reținute din salarii.

Lista creanțelor salariale reprezintă doar un „centralizator” întocmit de departamentul de resurse umane din cadrul Mic.ro și care urmează să fie verificat de administratorul judiciar, corectat și completat, în conformitate cu prevederile legale, se mai arată în nota administratorului judiciar. Tabelul preliminar al creanțelor urmează să fie intocmit de administratorul judiciar până la termenul stabilit de instanță, respectiv până pe 23 aprilie 2012.

„Creanțele salariale sunt calculate până la data de 16.02.2012, data deschiderii procedurii, deci, aceasta este explicația solicitată de o serie de salariați, ce invocă faptul că drepturile salariale sunt mai mici decât cele pe care aceștia consideră că le sunt datorate (pentru luna februarie, de exemplu nu sunt calculate decât până la data de 16.02.2012)”, menționează nota RVA Insolvency.

Pe de altă parte, drepturile salariale ulterioare deschiderii procedurii vor fi calculate separat și aduse la cunoștinta salariaților. „Toate drepturile salariale ce devin scadente la data concedierii, care pentru aproximativ 2500 de persoane este ulterioară datei de 16.02.2012 (concedii neefectuate, salarii compensatorii, preaviz, s.a.) nu sunt incluse în această listă și vor fi calculate separat și aduse la cunostința celor interesați”, mai precizează administratorul judiciar.

Data plății salariilor restante, necunoscută. „Societatea debitoare nu are disponibilități în conturile bancare”

Data la care vor fi plătite creanțele salariale nu este cunoscută. „Cu privire la stabilirea termenelor de plată a acestor drepturi salariale (…) la acest moment, administratorul judiciar nu este în măsură să stabilească și prezinte termene ferme de plată, întrucât societatea debitoare nu are disponibilități în conturile bancare, iar pentru creanțele anterioare deschiderii procedurii, conform legii ce reglemenetează insolvența, aceste plăți oricum nu s-ar putea efectua anterior întocmirii tabelelor de creanțe”, mai arată sursa citată.

 

 

 

Citește și