Prima pagină » Economic » Cât te costă să faci o SALATĂ de Paște în România anului 2024

Cât te costă să faci o SALATĂ de Paște în România anului 2024

Cât te costă să faci o SALATĂ de Paște în România anului 2024
Salată. Sursa Foto: Shutterstock

Piețele românești sunt pline de trufandale, abia ieșite din seră. 

Prețul unei salate – între 50-60 lei

Clara Mihociu, reporter Observatorul, scrie că pentru a prepara o salată pentru masa de Paște la care participă șase sau opt invitați, vor fi necesari 50-60 lei.

Roșiile sunt cele mai scumpe, în jur de 25 lei kilogramul. Castraveții costă 10 lei per kilogram

Vestea bună este că trufandalele sunt mai ieftine în primăvara acestui an. O legătură de ceapă este 2 lei.  Salata verde și spanacul sunt tot 2 lei.  O legătură de ridichi costă 3 lei.

Roșiile „de noiembrie”au costat 15 lei kilogramul.

Prețul unui kilogram de roșii românești produse în noiembrie variază între 9 și 15 lei / kg, în funcție de calitate și soi.

Unul dintre legumicultorii care vând și acum tomate românești pe piață, din comuna Obârșia, județul Olt, vorbește despre afacerea sa.

Potrivit acestuia, consumatorii ar vrea cât mai ieftin, dar nu întotdeauna se poate ieftin. Antreprenorul vinde produse atunci când prețurile sunt mai mari, pentru a scoate și un profit.

Mâncăm legume pline de pesticide

Alegerea legumelor și fructelor de la piață, de la noi din România, a devenit o adevărată loterie. Mâncăm produse pline de pesticide, fără măcar să știm ce am cumpărat, deși autoritățile ne spun că totul este în regulă. În realitate, habar nu au ce cantitate de produse neconforme există în acest moment pe piață.

Și asta pentru că se testează foarte puțin. În aprilie, în plin sezon al verdețurilor, în București se testează doar o ceapă verde, un singur usturoi, un leuștean, o salată, un spanac și un cartof.

Nu este verificată nici măcar o singură ridiche, spre exemplu. Totul în condițiile în care pe piață există zeci de tone de astfel de produse.

 

Citește și: Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar pentru orice buzunar

 

 

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele

Citește și