Cați bani sunt dispuși bucureștenii să cheltuie pe masa lor de prânz pentru a mânca la restaurant
Petrescu a explicat că, dacă găsesc un meniu de prânz sub 5 euro, bucureștenii sunt dispuși să mănânce la local în mod obișnuit, iar restaurantele de tipul acesta pot exista și se pot dezvolta.
„Bucureștiul este un caz special, fericit, în România, unde venitul mediu este de aproximativ 1.500 de euro pe familie. Având în vedere acest venit, oamenii sunt dispuși, educați și își și permit să iasă la restaurant pentru simplul motiv de a lua masa”, a spus el.
În provincie, afirmă Petrescu, având în vedere că venitul pe familie este mai puțin de jumătate față de București, lucrurile stau diferit și atunci restaurantele de tip „convenience”, având ca scop masa de prânz, cum e City Grill, nu pot rezista.
„Românii din provincie merg la restaurant doar cu ocazii festive, și atunci tipul de berărie, în care seara există un program, de exemplu, poate funcționa foarte bine în provincie”, a adăugat el.
Din acest motiv, Petrescu se va extinde cu restaurante și în provincie, dar nu de tip City Grill, ci berării precum Hanul Berarilor din București. Primele orașe vizate sunt Cluj, Timișoara, Iași și Constanța.
Din grupul City Grill fac parte restaurantele Buongiorno, City Grill, City Cafe, Hanul Berarilor și Carul cu Bere, toate în București.