Cauți o stațiune cu IZVOARE termale? Aceasta ar putea fi destinația renumită pentru nămol și băi sulfuroase

Publicat: 11 08. 2024, 19:20
Actualizat: 11 08. 2024, 19:21
Sursa Foto: Shutterstock

An de an, românii transformă litoralul Mării Negre într-o destinație preferată pentru vacanțele de vară. Cu plajele sale însorite și atmosfera relaxantă, litoralul românesc atrage mii de turiști care vin să se bucure de soare și de nisipul fin.

Dar, ascunsă printre stațiunile de pe malul mării, se află una care ascunde un secret valoros: Mangalia.

Mangalia, destinația de top din România

Această stațiune nu este doar un loc unde turiștii pot savura clasicul concediu la mare. Mangalia se deosebește de celelalte prin prezența izvoarelor termale, unice pe litoralul românesc. Aici, vizitatorii nu trebuie să aleagă între relaxarea oferită de plajă și beneficiile unei stațiuni balneoclimaterice, deoarece Mangalia le oferă pe amândouă.

Turiștii care ajung în Mangalia au ocazia să combine momentele de relaxare la plajă cu tratamente de nămol și băi sulfuroase, renumite pentru efectele lor terapeutice. În nordul stațiunii, izvoarele termale sunt la dispoziția tuturor celor care doresc să îmbine odihna cu tratamente naturale.

Stațiunea are multe atracții și izvoare termale

Sanatoriul Balnear Mangalia este un loc deosebit, cunoscut pentru gama sa variată de tratamente, de la împachetări cu nămol la ședințe de hidroterapie. Aici, turiștii beneficiază de servicii complete, inclusiv cazare și masă, într-o locație ideală pentru explorarea altor atracții din zonă.

Mangalia nu oferă doar relaxare și tratament, ci și posibilitatea de a descoperi comorile culturale ale orașului. Portul turistic, Monumentul Eroilor și Moscheea Esmahan Sultan sunt doar câteva dintre locurile ce merită vizitate, oferindu-le turiștilor o vacanță completă și diversificată la malul mării, scrie FANATIK.

COASTA DE AZUR a României

Aflată în municipiul Mangalia din județul Constanța, stațiunea Neptun-Olimp a intrat în circuitul turistic în 1972. Intrată în circuitul turistic din anul 1972, stațiunea Neptun-Olimp era frecventată mai ales pentru curele heliomarine și tratamentele medicale specializate, atrăgând atrăgând un număr foarte mare de turiști, inclusiv din străinătate, cu facilitățile pe care le oferea.

Înainte de 1989 era considerată o stațiune de lux, exclusivistă și era rezervată elitei politice și intelectuale. Astăzi, Neptun-Olimp nu mai este la fel de căutată, însă este o stațiune turistică de interes național, fiind preferată de familii pentru concediile pe litoral.

Citește și: COASTA DE AZUR a României: Stațiunea construită de la zero pentru elitele țării