Prima pagină » Economic » Ce a descoperit un bucureștean când a vrut să cumpere un apartament în Piața Unirii

Ce a descoperit un bucureștean când a vrut să cumpere un apartament în Piața Unirii

Ce a descoperit un bucureștean când a vrut să cumpere un apartament în Piața Unirii
Cele mai ridicate prețuri solicitate pentru apartamentele vechi cu trei camere din București rămân în zonele centrale, Unirii, cu 127.000 de euro, potrivit Indexului imobiliar al ZF, realizat în colaborare cu firma de consultanță imobiliară Coldwell Banker, pe baza ofertelor din Anunțul Telefonic.

Zona s-a distanțat de Aviației și Victoriei, față de care diferența a crescut la 12.000 de euro, de la 2.000 de euro în perioada similară a anului trecut.

În Berceni și Militari apartamentele s-au scumpit în februarie cu 2.000 de euro, acestea fiind totodată și cele mai „lichide” zone din punctul de vedere al ofertei de apartamente aflate la vânzare. De partea cealaltă, în Iancului a fost înregistrat cel mai mare declin.

Piața imobiliară ar putea fi afectată în acest an de decizia adoptată de unele bănci, care au început deja o adevărată revoltă pe segmentul creditelor imobiliare, majorând chiar și la 50% avansul pentru un credit ipotecar, lista fiind completată recent și de BRD, după ce a majorat avansul pentru creditele ipotecare în euro la 50%, urmând exemplul celor de la Alpha și Raiffeisen.

Dacă exemplul acestor bănci de a majora avansul cerut clienților pentru credite imobiliare va fi urmat și de altele, iar unii dezvoltatori se așteaptă ca acest lucru să se întâmple în perioada următoare, atunci pe piața imobiliară va apărea un blocaj, consideră jucătorii din piața de real estate. Aceștia estimează că în scenariul cel mai rău în piața imobiliară va apărea un blocaj în următorii doi ani, până când băncile ar putea modifica strategia dacă efectul dării în plată nu va fi unul negativ asupra activității lor.

Citește și