Prima pagină » Economic » Ce așteptări au ROMÂNII de la bănci și ce înseamnă pentru aceștia o BANCĂ MODERNĂ

Ce așteptări au ROMÂNII de la bănci și ce înseamnă pentru aceștia o BANCĂ MODERNĂ

Ce așteptări au ROMÂNII de la bănci și ce înseamnă pentru aceștia o BANCĂ MODERNĂ
Vezi ce AȘTEPTĂRI au românii de la o bancă MODERNĂ

Serviciile bancare sunt evaluate ca fiind moderne dacă nu au comisioane (69%), dacă oferă discounturi și oferte (59%) precum și posibilitatea de a economisi o sumă de bani la fiecare tranzacție (51%).

Din perspectiva consumatorilor, o bancă modernă trebuie să fie tot timpul la dispoziția clienților, oferind beneficii precum suport 24 din 24 (73%) și o rețea vastă de bancomate (59%).

În ce privește tehnologia, aceasta are rolul de a ușura interacțiunea consumatorului cu serviciile bancare, de a-i împlini nevoile de rapiditate și accesibilitate. De aceea, de la o bancă modernă clienții își doresc o aplicație pentru mobil (60%), să aibă posibilitatea de a efectua plăți contactless (59%) și de a contracta servicii online (53%), iar 47% își doresc să aibă opțiunea să își schimbe singuri setările de securitate la card (activare/dezactivare contactless, banda magnetică, schimbare pin, înghețare card etc.).

Alte beneficii legate de tehnologie așteptate de către consumatori de la o bancă modernă sunt posibilitatea plăților automate de utilități prin direct debit (47%), opțiunea de a realiza online schimb valutar (43%), Self-banking (42%) sau posibilitatea salvării plăților realizate în aplicație (39%).

„În opinia românilor, o bancă modernă este o bancă de care „scapi” repede – adică o bancă ușor de folosit, cu care timpul de interacțiune este folosit eficient, tehnologia ajutând în acest sens. Și, cel mai important, toate acestea trebuie să se desfășoare într-un climat de securitate (menționat de 73% dintre consumatori) și transparență (64%). Cu alte cuvinte, ne dorim bănci moderne, dar relația cu o astfel de bancă pleacă întotdeauna de la încredere”, spune Traian Năstase, Managing Partner, iSense Solutions.

Studiul, reprezentativ urban, a folosit răspunsurile a 990 de persoane.

Citește și