Ce oraș urmează Clujul și Bucureștiul în topul dezvoltării. Boom-ul imobiliar s-a mutat aici

Publicat: 02 01. 2017, 11:27
Actualizat: 17 08. 2017, 23:08
„Putem observa o dezvoltare și în orașe secundare precum Brașov, Sibiu, Iași, Oradea. Acum nu aș vrea să redirecționeaz investitorii din București către alte orașe, dar pariul meu este că Oradea va avea o dezvoltare similar cu cea a Clujului pentru că se investește. Există aceeași politică ca și în Cluj și probabil că pe termen mediu și lung destul de multe companii vor angaja profesioniști și se va forma această clasă de mijloc care să achiziționeze imobile”, a declarat Gabriel Voicu, Director New Homes Division,  Coldwell Banker Affiliaes of România, în cadrul conferinței Real Estate Forum, organizată de Finmedia. 

 

Cluj-Napoca este în topul orașelor cu cele mai ridicate prețuri ale apartementelor, la un nivel similar cu cele din București, după ce în ultimii ani orașul a atras mai multe multinaționale, preponderant din domeniul IT, care au făcut ca cererea de apartamente să crească. Cu toate acestea, numărul tot mai mare de investitori și dezvoltatori din domeniul imobiliar va face ca prețurile locuințelor să scadă în viitor, după ce ofertele disponibile vor acoperi cererea de pe piață, potrivit reprezentanților din industrie.

 
„Cu siguranță că nefiind foarte multe proiecte în Cluj, oamenii aceia fac economii de-a lungul anului, iar cum dobânzile sunt negative toate premizele arată că clujenii vor investi în apartamente noi, dar cu singuranță pe măsură ce va apărea și competiția se vor regla și prețurile, competiția ducând la o scădere a prețului, prin urmare nu cred ca această creștre va rămâne pe termen lung”, a explicat Andreea Comșa, Managing Director, Premier Estate Management.  
 
Conform unei analize realizate de  imobiliare.ro, anul tercut municipiul Cluj-Napoca a depășit în premieră, în trimestrul al patrulea, Capitala în ceea ce privește prețurile medii ale apartamentelor.