Ce s-a ales de investițiile făcute cu fonduri europene în turism

Publicat: 08 07. 2016, 19:12

Din obiectivele realizate în proiectul „Turism Balnear și de Agrement-Mangalia”, așa cum erau numite la inaugurare în iulie 2011, acestea au devenit un simbol al  banilor cheltuiți aiurea și al delăsării autorităților locale, deși scopul lor era să contribuie la creșterea atractivității stațiunilor din sud. Amenajarea acestor bazine trebuia să fie primul pas spre valorificarea poten­țialului balnear al zonei și impunerea stațiunilor Saturn și Venus ca stațiuni balneare reprezentative în România. Beneficiarul proiectului inaugurat de Udrea în 2011 a fost Consiliul Local.

„Bazinele acelea reprezintă clar un exemplu de bani prost investiți. Nu se pot face proceduri în niște ligheane construite la drum, care nu sunt îngrădite, nu dispun de o porțiune de spațiu verde, de o zonă care să asigure intimitate celui care vine la tratament cu ape mezosulfuroase”, este de  părere Lucian Ion, proprietarul hotelului Palace Resort&Spa din Venus.
 
Hotelul pe care îl conduce oferă tratamente în ape mezotermale sulfu­roase, dar în patru bazine mari, cu volum de 1.000 de metri cubi, unele pentru femei și altele pentru bărbați.
 
 
„Bazinele pe care le avem reprezintă pentru hotel o formulă de atragere a turiștilor, avem zeci de persoane care vin la tratament, dar oferim condiții”, a spus el.
 
 
Hotelierul spune că primul pas pentru realizarea unui astfel de bazin îl reprezintă auto­rizația de la Agenția de Resurse Minerale, apoi autorizațiile de la Mediu și Sănătate, iar investiția variază în funcție de serviciile oferite și de modul în care se realizează amenajarea.
 
Citește în continuare pe ZF.