Ce s-a întâmplat cu francezii de la Spanghero după scandalul cărnii de cal din lasagna
Compania franceză Spanghero, aflată la originea scandalului cărnii de cal în lasagna de vită, este scoasă la vânzare după ce a intrat în linchidare judiciară, a anunțat vineri președintele companiei, informează Mediafax, citând AFP.
Cu sediul la Castelnaudary, sud-vestul Franței, fosta companie de intermediere și procesare de carne, care are aproximativ 300 de salariați, a intrat vineri în lichidare judiciară, cu posibilitatea de continuare a activităților în următoarele trei luni.
„Considerăm că cea mai bună soluție este să punem această structură pe piață, pentru ca alți operatori să asigure clienții”, a explicat președintele Spanghero, Barthélémy Aguerre.
Compania a pierdut 70% dintre clienți în urma scandalului cărnii de cal. Spanghero pierde aproxiativ 200.000 de euro pe săptămână, a declarat președintele companiei.
În februarie, Spanghero a fost acuzată oficial că a jucat un rol esențial în scandalul de amploare europeană și că ar fi revândut în deplină cunoștință de cauză carne de cal drept carne de vită.
În martie a fost dezvăluit un nou scandal de fraudă, care a afectat consumul și sănătatea publică: descoperirea a 57 de tone de carne de porc interzisă, de proveniență britanică. (Stefan Costin Anghel)
Știrile economice de ultimă oră, de acum și pe Facebook, pe pagina Gândul Financiar