Ce să nu scrii niciodată într-un CV
This browser does not support the video element.
Fiecare secțiune a unui CV trebuie construită cu atenție, iar lucrurile de prisos trebuie eliminate.
Portalul wall-street.ro a făcut o listă cu șapte lucruri care trebuie șterse din CV-ul ideal.
Experții în resurse umane atrag atenția că majoritatea obiectivelor menționate în CV -uri de mulți dintre candidați nu sunt utile, iar în loc de aceasta ei recomandă introducerea în CV a unei secțiuni pe tema „Cine sunt eu?”, care să conțină un rezumat al personalității candidatului.
Menționarea în CV a unor hobby-uri ce pot părea ciudate pentru unii angajatori sau în opoziție cu convingerile lor este de prisos, spun experții în HR. Astfel, cei care și-au trecut în CV lucruri de genul „îmi place să mă uit la televizor”, sau „ador să petrec ore întregi la cumpărături”, ar fi cazul să le șteargă.
Scrierea unui CV la persoana a treia sună pompos și nu este recomandată. Un CV trebuie scris la persoana întâi, fără a adăuga prea des pronumele eu.
Adresa de email care va fi scrisă în CV va fi una personală, care să conțină numele și nu alte porecle. În nici un caz nu vă treceți adresa de email de la actualul job, avertizează cei din HR.
Gândiți-vă de două ori înainte de a folosi cuvinte pompoase, care nu vi se potrivesc.
În CV vor fi scrise realizările relevante, iar restul, care nu sunt importante pentru compania unde vă doriți să lucrați, ar fi mai bine să fie lăsate deoparte.
Pentru cei care încă mai aveau dubii, specialiștii în HR atrag atenția că în CV nu pot fi scrise minciuni. Absolvirea unei facultăți sau experiența în cadrul unei companii pot fi verificate ușor, iar cei prinși nu vor mai avea nici o șansă să își găsească un loc de muncă.