„Orice reducere de taxe și impozite este binevenită. Această reducere a TVA-ului la alimente, așa cum a anunțat-o premierul, cred că în prima parte va duce la scăderea prețului alimentelor, dar s-ar putea ca după aceea ca alimentele să revină la același preț. Întrebarea este dacă în prima parte, ceea ce rămâne în portofelul populației, plătind un preț mai mic la alimente, se va vedea bine și în anii următori astfel încât măsura să fie sustenabilă?”, a afirmat Cristian Hostiuc marți seara la Gândul LIVE.
În continuare, directorul editorial Ziarul Financiar, afirmă că ar fi fost de preferabil scăderea impozitelor pe forța de muncă, în primul rând, și după aceea să se reducă TVA-ul la alimente. „Când te duci pe un fluturaș și vezi 2.000 de lei și, prin operări de taxe și impozite, ajunge la 2.100 de lei … Mi-au intrat în buzunar 100 de lei, îi văd direct. La alimente, dacă ne uităm după experiența de la pâine, întâi scad și apoi revin. Va fi o chestie insensizabilă, va fi de ajuns să avem un an agricol prost și atunci prețul la legume și fructe să crească. Iar creșterea va fi mai mare”, opinează el.