Compania se așteaptă ca sediul să fie operațional începând cu anul 2019, potrivit unei declarații transmise joi.
„Decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană are implicații evidente pentru piața și afacerile noastre din Europa”, a declarat John Nelson, președintele Lloyd”s of London în raportul anual al companiei. „Găsirea soluției potrivite a fost prioritatea noastră în ultimele nouă luni”, a adăugat Nelson.
Companiile britanice și firmele financiare internaționale se gândesc cum să continue să lucreze cu clienții europeni dacă Marea Britanie se retrage nu doar din Uniunea Europeană, ci și din piața unică și uniunea vamală.
„Poziția orașului Bruxelles ca centru financiar se consolidează, ceea ce ar putea inspira alți asiguratori și instituții financiare specializate pentru care Bruxelles are deja o tradiție puternică”, a declarat ministrul belgian de finanțe, Johan Van Overtveldt, potrivit unui site citat de Bloomberg.
Grupul de asigurări Lloyd’s of London, care în prezent are sediul principal în capitala Marii Britanii, a fost una dintre cele mai vocale companii financiare în semnalarea necesității relocării în spațiul Uniunii Europene în contextul Brexit.