Cea mai grea întrebare pe care o poți primi la un interviu de angajare. Cum să-ți pregătești răspunsul corect
„Spune-mi ceva despre tine ce nu pot afla uitându-mă în CV-ul tău” sau „Spune-mi ceva ce nimeni altcineva nu știe despre tine”. Indiferent de modul în care este formulată, aceasta este una dintre cele mai importante și mai dificile întrebări cu care se poate confrunta un candidat la interviul de angajare.
Această întrebare a devenit din ce în ce mai folosită de recruiteri, iar candidații au astfel ocazia să îi împresioneze pe viitorii angajatori dacă au răspunsul potrivit pentru ea, scrie Business Insider.
Ce vrea recrutorul să afle
Atunci când apelează la o astfel de întrebare, recruiterul are o țintă clară. Vrea să afle, spre exemplu, ce consideri destul de important pentru a fi adus în discuție în timpul interviului de angajare.
Aflați, mai jos, care sunt cele cinci lucruri pe care le urmărește recruiterul într-o astfel de situație.
1. Cum îți organizezi gândurile?
Dacă răspunzi printr-o anecdotă sau printr-o poveste, te-ai gândit bine înainte să o spui? Poți conecta subiectele și evenimentele într-un mod liniar sau sari de la unul la altul?
2. Poți să gândești independent și să dai răspunsuri bune spontan?
Pentru că aceasta nu este încă o întrebare comună la interviul de angajare, intervievatorul ar putea încerca astfel să te depărteze de răspunsurile pregătite din timp și să vadă ce gândești cu adevărat.
3. Ce consideri destul de important pentru a fi adus în discuție în timpul interviului?
Răspunsul pe care îl dai la această întrebare poate spune multe despre tine. Spui o poveste despre actele de caritate pe care le faci, vorbești despre premiile pe care le-ai obținut sau despre familie și hobby-uri?
4. Poți să găsești un răspuns corelat cu viitorul job?
Este bine ca persoana care vrea să obțină un job să răspundă la această întrebare printr-o poveste care este corelată în unele puncte cu motivele pentru care ar fi o alegere bună pentru ocuparea postului pentru care aplică.
5. Spui lucruri pe care nu ar trebui să le aduci în discuție?
Întrebarea nu este neapărat o capcană, dar recuiterii vor asculta mereu spusele candidaților pentru a vedea dacă aceștia dau detalii despre foștii angajatori sau despre lucruri personale care ar putea pune sub semnul întrebării calificarea lor pentru obținerea job-ului.
Cum pregătești răspunsul corect
Pentru a te asigura că nu vei avea parte de surprize la interviul de angajare trebuie să ai un răspuns bun pregătit din timp pe care să îl redai, la momentul potrivit, recruiterului. Fiind vorba despre o întrebare deschisă, aceasta poate reprezenta o oportunitate pentru orice candidat pentru a-și scoate în evidență calificările, cariera și abilitățile care nu sunt observate imediat din CV.
Trebuie să ai în vedere mai multe lucruri pentru a da răspunsul ideal:
– gândește-te la principalele tale calități;
– gândește-te la calități pe care le ai și nu le-ai detaliat foarte mult în CV sau la lucruri pe care le poți face și, combinate, oferă rezultate bune;
– vorbește despre ceva din viața personală, spre exemplu, despre un hobby;
– explică de ce îți dorești job-ul pentru care ai aplicat.