Cei mai importanți jucători din piața de energie la „ZF Power Summit ”13″
Cei mai influenți executivi și antreprenori din energie vor vorbi despre evoluția sistemului energetic și vor dezvălui cum vor influența deciziile lor planurile de business, la conferința „ZF Power Summit”13″, organizată de Ziarul Financiar în zilele de 27 si 28 februarie, la Hotelul Radisson.
Aflat la a doua ediție, ZF Power Summit”13 își propune, miercuri si joi, să repete experiența de anul trecut în același format bazat în special pe dialogul direct cu cei implicați. Astfel, celor care doresc să afle totul despre energie, le sunt pregătite două zile în care vor putea asista la dezbateri cu șefii celor mai mari companii din domeniul energiei din România care coordonează anual businessuri de milioane de euro și factorii de decizie din partea statului cu privire la perspectivele industriei energiei.
Titov Buzescu- Rompetrol, Mariana Gheorghe – OMV-Petrom, Eric Stab – GDF Suez, Frank Hajdinjak-E.ON, Jan Veskrna – CEZ Romania, Luca D”Agnese – Enel Romania, Kinga Daradics – MOL Romania, împreuna cu Nicolae Havrileț – președintele ANRE, Alexandru Săndulescu – directorul Direcției de Energie din Ministerul Economiei sunt câteva dintre numele de pe lista speakerilor de top, ce vor fi prezenți în cadrul dezbaterilor.
ZF Power Summit 2013 vine cu un concept complex, cele 2 zile de eveniment îmbinând conferințe, sesiuni interactive, studii de caz de succes și dezbateri pe subiecte de actualitate din domeniul energiei, utile tuturor managerilor.
Care vor fi listările anului la Bursa de Valori în ceea ce privește domeniul energetic, un posibil plan al statului român de a beneficia în vreun fel de schema de sprijin de 10 miliarde de euro pe care o pune la dispoziția investitorilor în energia verde, piața proiectelor solare, nevoia României de gazele de șist, Câte eoliene va avea România la finalul acestui an?, Va găsi în sfârșit statul investitori pentru marile proiecte energetice sau deja se impune o reconfigurare a acestor investiții?, Dezvoltarea bursei de energie București: care sunt planurile în ceea ce privește obținerea unei burse regionale cu sediul în România?, Primul an complet de liberalizare a prețurilor la energie și gaze: Cât va costa electricitatea la sfârșitul lui 2013, dar gazul natural?, Piața de fuziuni și achiziții în 2013: ce tranzacții ar putea avea loc anul acesta?, Mineritul în România: O activitate pe cale dispariție sau o șansă de dezvoltare? sunt doar câteva dintre întrebările care vor primi răspunsuri din partea celor mai influenți jucatori ai acestei piețe.
Tot în cadrul evenimentului ZF Power Summit”13, Ziarul Financiar va lansa a doua ediție a Anuarului de Energie 2013 care prezinta valoarea proiectelor noi de producere a energiei puse în funcțiune anul trecut și tot ce ține de domeniile petrolului, gazelor naturale și energiei. Din paginile Anuarului de Energie cititorii vor afla informații privind creșterile prin stagnare ale petrolului, evoluția actuală și potențială a gazelor naturale și surpriza importurilor din domeniul electricității. Ce se întamplă cu bursa de energie, unde este raiul eolienelor, care sunt județele care au atras cei mai mulți bani din eoliene sau solare și cum poate fi gândită schema pentru energie verde în asa fel încât să-i diferențieze pe cei care folosesc componente locale, sunt intrebari ale căror raspunsuri întregesc conținutul anuarului.
De asemenea, părerea avocaților privind domeniul energetic al României și care sunt evenimentele internaționale ale anului 2012, completează lista informațiilor prezente în Anuarul de Energie care va fi lansat miercuri, 27 februarie, în prima zi a evenimentului ZF Power Summit”13, organizat de Ziarul Financiar și va fi disponibil timp de o luna de la ziua lansarii, în rețelele Inmedio si Relay.
Mai multe informații despre eveniment, program și vorbitori sunt disponibile în secțiunea dedicată de pe site-ul www.zf.ro.