Cele 3 întrebări dificile puse de Elon Musk la interviurile de angajare. De ce au picat majoritatea candidaților
Pentru mulți oameni, un interviu de angajare cu Elon Musk ar fi o experiență „cool”. În fond, e cel mai bogat om de pe planetă și o celebritate din industria big tech. Nu este deloc așa!
Persoanele care au avut interviu cu miliardarul descriu interviul de angajare ca fiind unul dintre cele mai dificile. Elon Musk este foarte dur când vine vorba de selectarea candidaților și de prestația angajaților.
La companiile sale, oamenii se angajează greu, dar sunt foarte ușor concediați.
Cele trei întrebări puse de Elon Musk candidaților
La vremea când deținea PayPal, Elon Musk nu punea întrebări ca „povestește-mi puțin despre tine?”, „ce știi să faci?”, „de ce ai candidat pentru postul ăsta?”, „de ce ai plecat de la jobul anterior?” , „cum rezolvi această problemă?” sau „ce faci în timpul liber?”.
Proprietarul de Tesla și SpaceX, Elon Musk, a fondat compania împreună cu Peter Thiel și David Sacks în 1998, apoi a vândut-o pentru 1,5 miliarde de dolari către eBay în 2002.Dar pe vremea când trio-ul conducea compania, Musk, Thiel și Sacks puneau trei întrebări de matematică și logică potențialilor angajați, scrie LadBible.
Prima întrebare – Divizori
Numerele întregi au de obicei un număr par sau impar de divizori unici. Care numere întregi au un număr impar de divizori? Un divizor al lui Z este un număr care îl divide pe Z.
De exemplu, divizorii lui 24 sunt 1, 2, 3, 4, 6, 8, 12, 24. Prin urmare, 24 are opt divizori unici.
Problema monedelor pe masă
Ai o masă circulară cu un diametru nespecificat, iar tu și adversarul tău aveți un număr nelimitat de monede de dimensiuni identice.Pe rând, fiecare dintre voi va plasa câte o monedă pe masă – nicio monedă nu poate fi mutată după ce a fost plasată și nu pot fi suprapuse, nici măcar parțial.
Persoana care nu mai poate plasa o monedă pierde. Care este strategia ta pentru a te asigura că vei câștiga?
Frânghiile care ard
Ai două frânghii, iar densitatea lor variază de-a lungul lungimii, ceea ce înseamnă că ard la viteze diferite. Totuși, fiecare frânghie arde complet într-o oră.
Cum ai putea arde cele două frânghii pentru a măsura exact 45 de minute?
Iată rezolvarea
Răspunsul la primul exercițiu
Numerele pătrate: 1, 4, 9, 16, 25…
Să considerăm Z ca un număr întreg și D un divizor al lui Z. Dacă D este un divizor, atunci există un alt divizor D*.
D×D*=Z.
De exemplu, dacă Z=24, atunci D=2 și D*=12.
Putem împerechea fiecare divizor (D) cu complementul său (D*). Astfel, un număr întreg va avea un număr par de divizori, exceptând cazul în care numărul este pătrat.
În acest caz, există un divizor D=D*.
Însă întrebarea cere divizori unici.
Dacă D=D*, atunci acesta este numărat o singură dată. Acest lucru înseamnă că totalul divizorilor pentru un număr pătrat va fi un număr impar.
Răspunsul la al doilea exercițiu
Mai întâi, plasează moneda ta în centrul mesei.Când adversarul plasează o monedă, poziționează următoarea ta monedă exact în locul opus (la 180 de grade față de centrul mesei), deoarece acolo va exista întotdeauna spațiu.
Adversarul tău va rămâne în cele din urmă fără spațiu.
Răspunsul la al treilea exercițiu
Aprinde ambele capete ale primei frânghii și un singur capăt al celei de-a doua frânghii în același timp. Prima frânghie va arde complet în 30 de minute.
După ce prima frânghie a ars complet, aprinde celălalt capăt de la cea de-a doua frânghie.
Aceasta va arde în 15 minute. Astfel, vei măsura exact 45 de minute.
Citește și: