Timpul nepotrivit. Când un candidat vorbește despre experiența sa anterioară, trebuie să folosească verbele la trecut. Când se referă la actuala sa situație, va folosi timpul prezent. Pare simplu, dar foarte mulți candidați cad în această capcană. Ei trebuie să fie atenți la redactarea CV-ului, să-l citească de mai multe ori și să nu lase nimic la voia întâmplării.
Alegerea neinspirată a cuvintelor. Glassdoor.com îi sfătuiește pe candidați să fie foarte atenți la gramatică și alegerea cuvintelor. Ei trebuie să evite cuvintele complicate și să mizeze pe cele cunoscute. CV-ul nu reprezintă o demonstrație de originalitate.
Lipsa linkurilor către conturile social media. Candidații care nu dețin un portofoliu digital sau un cont de LinkedIn ratează o ocazie bună de a se face remarcați. Pentru a fi siguri că nu sunt trecuți cu vederea, cei care vor un job au nevoie de toate canalele de comunicare. Link-urile către conturile tale de LinkedIn sau Twitter pot fi incluse în partea superioară a CV-ului.
Ignorarea secțiunii de aptitudini. Calitățile și aptitudinile trebuie menționate clar și răspicat, astfel încât angajatorul să le vizualizeze de la prima citire.
Detaliile inutile. Angajatorii nu sunt interesați de povestea de viață a candidaților. Dimpotrivă, vor să scaneze cât mai repede CV-urile și să aleagă cei mai buni candidați. De exemplu, dacă un candidat aplică pentru un job entry-level, nu trebuie să includă activitățile extrașcolare din liceu sau joburile part time în CV. Directorii de resurse umane caută detaliile legate de joburile care au legătură cu cel scos la concurs.
Prea multă informație strică. CV-ul candidaților nu trebuie să semene cu un roman polițist. Acesta nu va include informații legate de religie, starea civilă sau hobby-urile care nu au legătură cu profesia acestuia.