Cercetătorii buzoieni au creat castravetele cu gust de pepene galben. Ce alte legume ieșite din comun au obținut oamenii de știință români
În serele aflate în Stațiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău se produc castraveți albi care atunci când ajung la maturitate au gust de pepene verde, dar și castraveți cu gust de dovleac, lungi de un metru și numai buni de utilizat în construcții, la izolarea locuințelor, potrivit Știrile ProTV.
FOTO: Facebook/Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău
Tot aici, cercetătorii români cu reușit să cultive un castravete maro uriaș. Unul dintre soiuri, un castravete de culoare albă, poate fi utilizat cu succes în industria cosmetică pentru obținerea unor produse de bună calitate.
FOTO: Facebook/Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău
FOTO: Facebook/Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău
Pe lângă noile soiuri de castraveți dezvoltate la Buzău, în serele stațiunii de cercetare cresc și vinete albe, galbene și bicolore.
FOTO: Facebook/Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău
În prezent, cercetătorii încearcă să îi convingă pe agricultori că pot obține profit de pe urma soiurilor dezvoltate de ei.
FOTO: Facebook/Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău
FOTO: Facebook/Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău
Nu este prima oară când experții buzoieni dezvoltă și cultivă soiuri neobișnuite. De-a lungul timpului în serele stațiunii de cercetare au crescut roșii vișinii sau în formă de ardei gras, castraveți cu țepi sau care atunci când sunt copți explodează și își împrăștie semințele.
Sursă: YouTube