Prima pagină » Economic » Cine sunt candidații pentru șefia Consiliului Concurenței

Cine sunt candidații pentru șefia Consiliului Concurenței

Cine sunt candidații pentru șefia Consiliului Concurenței
Bogdan Chirițoiu, actualul președinte al Consiliului Concurenței, Gheorghe Oprescu, fost șef al instutuției, și deputatul PSD Daniel Bărbulescu și-au depus candidatura la funcția de președinte al autorității de concurență.

În total, un număr de 17 candidaturi au fost admise de Colegiului Consultativ al Consiliului Concurenței, în urma cercetării efectuate de Comisia de verificare a candidaturilor din punct de vedere al condițiilor de numire prevăzute de Legea concurenței, potrivit unui anunț publicat pe site-ul autorității.

Pentru poziția de președinte al Consiliului au fost depuse trei candidaturi, respectiv Bogdan Chirițoiu, Gheorghe Oprescu, predecesorul lui Chirițoiu la șefia instituției, și Daniel Bărbulescu, deputat PSD, potrivit unor surse apropiate procesului de selecție.

Cele 17 candidaturi vizează un post de președinte, două de vicepreședinte și două de consilieri de concurență. Plenul Consiliului Concurenței are șapte membri, din care cinci poziții sunt vacante.
Potrivit surselor citate, Oprescu și Bărbulescu și-au depus candidaturile și pentru alte poziții decât cea de președinte.
Pentru posturile de vicepreședinte și consilieri de concurență, printre candidați se numără mai multe persoane care lucrează sau au mai lucrat în Consiliul Concurenței, precum Alexe Gavrilă, fost vicepreședinte în Consiliul Concurenței, Adrian Dodiță, inspector de concurență, Nicolae Șerdin, inspector de concurență, Dragoș Vasile, membru în plenul Consiliului.

Un alt candidat este Bogdan Chetreanu, fost comisar în cadrul Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare.
Toți cei 17 candidați vor fi intervievați de Colegiului Consultativ al Consiliului Concurenței, iar lista celor declarați calificați va fi transmisă Guvernului. Lista avizată de Guvern va fi transmisă în Parlament, iar candidații vor fi audiați de comisiile de specialitate. După audierea în Parlament, lista finală va fi transmisă către președintele țării, care va da avizul final.
 

 

Citește și