Astfel, componența Consiliului fiscal, validată în Comisiile de buget ale Parlamentului este următoarea:
„- George Georgescu – la propunerea Academiei Române
– Bogdan-Octavian Cozmâncă – la propunerea BNR
– Georgiana Camelia Crețan – susținut de Academia de Studii Economice
– Daniel Dăianu – propus de Institutul Bancar Român
– Bogdan Sebastian Căpraru – susținut de Asociația Română a Băncilor”.
Consiliul fiscal urmează să își aleagă, de asemenea, conducerea.
Deputatul ALDE Varujan Vosganian le-a recomandat noilor membrii ai Consiliului fiscal să fie mai atenți cu felul în care își prezintă evaluările personale.
„Ar trebui Consiliul fiscal să aibă un tip de evaluare post factum a rapoartelor pe care le face. Ar fi interesant să vedeți rapoartele făcute în ultimii ani și modul la care s-au reflectat în mod real revoluția economică. Cele mai multe prevesteau tot felul de tragedii în domeniul economic, debalansări și dacă ar fi luate în seamă aceste rapoarte și nep-am fi condus după ele poate că realitatea ar fi fost alta decât cea de astăzi. recomand colegilor din Consiliul fiscal să fie mai atenți cu felul în care își dau evaluările. Pentru mine contează foarte mult. Recomand mai mult echilibru realist și o evaluare post factum să se vadă dacă avertizările s-au adeverit sau nu”, a susținut Varujan Vosganian, în timpul ședinței.
Și deputatul USR Cosette Chichirău că deficitul bugetar crește, la fel și concedierile din diferite domenii, iar la această situație ar trebui să se gândească Consiliul fiscal.
„ Faptul că vedem în ce ritm crește deficitul bugetar și vedem concedieri și vor mai urma concedieri, nu trebuie să spunem că astea sunt scenarii la care nu trebuie să ne întâlnim. Dacă consiliul fiscal nu se gândește la asta cine să se gândească?”, a afirmat Chichirău.