Prima pagină » Economic » COȘUL MILIONARULUI ROMÂN. Cât costă cele mai SCUMPE produse pe care le găsești în supermarketuri pentru masa de Paște

COȘUL MILIONARULUI ROMÂN. Cât costă cele mai SCUMPE produse pe care le găsești în supermarketuri pentru masa de Paște

Cât costă coșul de Paște al milionarilor

Un coș minim pentru masa de Paște al românilor obișnuiți costă puțin peste 200 de lei. Un coș al milionarilor sau al celor cu venituri ridicate va costa, în aceeași zi, de peste 10 ori mai mult, potrivit unui calcul gândul.

După introducerea accizei suplimentare de 7 eurocenți pe litrul de carburant, care conduce automat la mărirea prețurilor, și cu înainte de Paște, gândul a colindat marile lanțuri comerciale pentru a vedea cât costă după 1 aprilie o parte dintre produsele pe care românii le vor avea pe masa de Paște. Prețul minimal al coșului de cumpărături a fost de 214,56 de lei. gândul a întocmit și un coș al românilor bogați în care a pus produse care se vor scumpi considerabil în perioada următoare, având în vedere faptul că sunt aduse de la mare distanță și vor fi influențate de acciza suplimentară.

De precizat că am ales podusele care aveau afișat cel mai mare preț în hipermarketurile din București, fără a urmări o gamă anume. Totodată, nu vom menționa numele centrelor comerciale în care se pot cumpăra pentru a nu face reclamă, având în vedere faptul că unele sunt probabil exclusiviste.

Coșul milionarilor pentru masa de Paște poate costa 2431,3 lei și include, printre altele, 150 de grame de  Foie Gras de Rață adus din Franța, 100 de grame de icre de Manciuria din somon, brânză Gorgonzola sau ouă de prepeliță, care pot fi servite la aperitiv.

La categoria carne crudă, de departe cel mai scump produs pe care l-am găsit în hipermarketuri a fost vrăbrioara sau antricotul de mânzat Black Angus adus tocmai din Statele Unite, care, în realitate, provine de la vite argentiniene. Prețul unui kilogram din această carne de vită este de 276 de lei iar pentru a simți un gust la fel de mare precum prețul, bucătarii spun că trebuie gătit „în sânge”.

O altă delicatesă o reprezintă puiul roșu vegetarian adus din Germania. Seamănă cu puiul întreg pe care noi îl vedem în toate galantarele, dar vânzătoarea de la raionul la care era expus că vegetarian înseamnă că „a fost crescut și hrănit la sol, cu semințe vegetale și fără hormoni”.

La masa de Paște, românii cu venituri ridicate pot degusta și un vin românesc din podgoria Pietroasele, a cărui vechime este de 28 de ani, și o pot încheia cu o cafea „bio” din Brazilia sau Argentina din gama  de lux Compagnia dell’Arabica.

FOTO DE COLECȚIE:  Cum arăta Simona Halep în liceu și cu cine umbla. Nu ai mai văzut-o vreodată așa

Citește și