Prima pagină » Economic » Credea că va pierde totul, dar Iohannis i-a făcut o surpriză în ultimul moment și a semnat actul. „Este un semn divin”

Credea că va pierde totul, dar Iohannis i-a făcut o surpriză în ultimul moment și a semnat actul. „Este un semn divin”

Credea că va pierde totul, dar Iohannis i-a făcut o surpriză în ultimul moment și a semnat actul. „Este un semn divin
Micii întreprinzători pot obține sprijin financiar de la "îngerii din afaceri".

„Îngerii” își fac prezența în România prin lege: un act semnat de președintele Klaus Iohannis oficializează acest lucru. Un român care credea că a pierdut totul, este unul dintre beneficiarii direcți ai noului act normativ.

Cum funcționează ajutorul și cine se califică la a-l obține, citiți în continuare:

KLAUS IOHANNIS A PROMULGAT LEGEA „ÎNGERILOR”: AJUTOR NEAȘTEPTAT PENTRU ROMÂNUL CARE CREDEA CĂ A PIERDUT TOTUL

A îndrăznit să-și ia viața în propriile mâini și să facă o afacere în România. Curând, a întâmpinat primele greutăți: taxe împovărătoare, lipsa cash-ului, comenzi întârziate. A început să întârzie plățile către stat și către clienți. Soluția de salvare a fost insolvența. Acum, grație noii legi a „îngerilor în afaceri”, poate să-și relanseze businessul. „Un semn divin”.

România este pe primul loc în regiune ca număr al insolvențelor. Aceasta, cu toate că numărul incapacităților de plată s-a înjumătățit în prima parte a acestui an față de perioada similară a anului trecut.

În primul trimestru al acestui an, au fost deschise 2.740 de insolvențe noi în România. Cu toate că este o scădere cu aproximativ 58% față de aceeași perioadă a anului 2014, când s-au înregistrat 6.512 insolvențe, România rămâne pe primul loc în regiune când vine vorba despre insolvențe.

Compania Coface a realizat recent, pe baza datelor furnizate de Registrul Comerțului, o analiză care arată că, raportat la 1.000 de firme active, incidența insolvențelor în România este de patru ori mai mare decât media est-europeană. Conform studiului, 98% din scăderea insolvențelor se regăsește în rândul firmelor mici.

În top 5 al sectoarelor cu cel mai ridicat nivel al insolvențelor raportat la 1.000 de firme active se află fabricarea produselor textile, asanarea și indepărtarea gunoaielor, construcțiile și industria alimentară.

Pentru a-i ajuta pe micii întreprinzători, există acum așa-numiții „îngeri din afaceri”.

Ce sunt „îngerii din afaceri” și cum îi pot ajuta pe micii întreprinzători

Legea „îngerilor din afaceri” a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, potrivit stirileprotv.ro. Micii întreprinzători vor putea beneficia de împrumuturi fără dobândă din partea șefilor marilor companii, pentru a-și putea dezvolta afacerea.

Împrumuturile pot fi între 3.000 și 200.000 de euro. La schimb, micii întreprinzători vor renunța, în favoarea „îngerului” la un pachet de maximum 49% din acțiunile firmei, pachet pe care nu îl va putea vinde mai repede de trei ani.

Statul le dă o serie de facilități celor care vor investi în mici afaceri. Astfel, „îngerii” vor fi scutiți de impozit pe veniturile din dividendele de la compania în care a făcut investiția, timp de 5 ani, potrivit noii legi. 

Nu orice firmă mică poate primi ajutorul unui „înger”.

Firmele mici din domeniile bancar, asigurări, imobiliare, jocuri de noroc, vânzare de fier, cărbune și armament sau cele de consultanță nu pot beneficia de investiții realizate de așa numiții business angels.

Aproximativ 500 de companii ar putea beneficia în următorul an de fonduri totale de 5-10 milioane euro din partea investitorilor de tip business angels, în urma adoptării legii, cele mai interesante fiind afacerile cu potențial de creștere din IT, servicii și turism, apreciază oamenii de afaceri

 

Citește și