Cum a preluat Ponta interimatul la Transporturi. „Johnny, să faci probă la sunet! Hai să luăm două-trei steaguri de la sala 29!”

Cum a preluat Ponta interimatul la Transporturi. Johnny, să faci probă la sunet! Hai să luăm două-trei steaguri de la sala 29!
Publicat: 15/07/2013, 20:20
Actualizat: 29/07/2014, 21:24

Fierbere mare luni după prânz la Ministerul Transporturilor, cu câteva minute înainte de sosirea premierului Victor Ponta, care urma să preia interimatul după demisia lui Relu Fenechiu. Pregătirile sunt pe ultima sută de metri: „Johnny, să faci probă la sunet!” „Hai să luăm două-trei steaguri de la sala 29!” „De ce ați mai venit, acum, la 15 minute după ce v-am chemat? Nu mai e nevoie, deja sala e aranjată”.

Câțiva ziariști așteaptă pe scări, în fața ministerului, grosul este înăuntru. „Sunt ziariști și în față, avertizează prin stație șeful de la protocol pe cei din staff-ul primului-ministru.

Cu opt minute după ora anunțată, în fața intrării principale din Dinicu Golescu descinde dintr-o Dacia Duster șeful Guvernului, care salută din fugă, încheindu-și sacoul și îndreptându-se către „Sala hărților” unde era așteptat de toată floarea din Ministerul Transporturilor. Acolo strânge mâna la câțiva dintre secretarii de stat și directorii din minister, unul mai spilcuit și mai scrobit ca altul:”Ce faceți? Ședință mare, lume multă”, le zâmbește el, după care dispare în spatele ușii, urmat de ministrul demisionar Relu Fenechiu, secretarii de stat, secretarul general al Ministerului și alți directori ai companiilor din domeniul transporturilor.

„Să intre și consiliile de administrație”, sunt poftiți înăuntru, după câteva minute, cei rămași în fața ușii. Presa nu are acces, deși cameramanii primiseră acceptul să își instaleze camerele video în sala unde urmau să aibă loc discuțiile pentru preluarea mandatului.

„Deschizători de uși” la Ministerul Transporturilor

După 50 de minute, la 14:00 fix, „ședința” pentru preluarea mandatului e gata, iar participanții se retrag repede pe ușile acționate cu cartelă magnetică de către o persoană care le „păzește” permanent. De altfel, nici unul dintre angajații ministerului ce se preumblau pe holuri nu părea să dețină cartelă de acces. „Ușile de la capetele celor două holuri au fost instalate de pe vremea doamnei ministru Boagiu. S-a considerat atunci că prea multă lume intră și iese cum vrea din minister. Angajații au primit atunci cartele magnetice de acces. Tot atunci a fost instalat un „paznic” ce permitea accesul pe cele două uși. Oricum, se spune că > au primit cartele magnetice de acces. Când a venit ministrul Silaghi, au mai angajat un paznic, așa că acum este unul pentru fiecare ușă din holul de la primul etaj”, ne povestește cineva care pare în cunoștință de cauză.

Însuși premierul era să aibă un mic incident la trecerea prin ușile cu cartelă magnetică ce dădeau spre holul unde este cabinetul ministrului Transporturilor.”Nu stau ușile astea?”, a întrebat el zâmbind, în timp ce „omul cu cartela” se căznea să le țină deschise.

Ponta despre CFR Călători, CFR Marfă și profesioniștii de la Consiliul Concurenței

„Noul ministru va avea multe probleme de rezolvat. În primul rând cu CFR Călători (…). Cât mai repede doresc să fie numit un ministru plin la Transporturi”, a declarat Ponta după preluarea mandatului interimar la Transporturi și după un tete-a-tete cu Relu Fenechiu.

Întrebat de jurnaliști de numele noului ministru, Ponta a precizat că „în acest moment nu am nici o propunere oficială de la PNL”.Premierul Ponta s-a arătat surprins de faptul că Ovidiu Silaghi, care ar putea fi propus ministru, este deja la Palatul Victoria, dar a precizat că se va întâlni cu acesta dacă tot este la sediul Guvernului, adăugând că decizia de clasare a sesizării ANI nu este în primă instanță, ci definitivă.

Atac la Vasile Blaga

Nici subiectele politice nu au fost ocolite. Întrebat ce părere are de cererea lui Vasile Blaga privind convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru impactul cazului Fenechiu asupra MCV, Ponta s-a lansat într-un atac la adresa liderului PDL. „Asta e din seria «Vasile, fă-te că muncești». Și dacă vrea Blaga, ce se întâmplă ? El dă o declarație după care nu mai auziți de el până data viitoare. Eu nu am auzit până acum de nicio idee bună de la Blaga, nu știu ce e cu el, ce i se întâmplă, e într-o perioadă proastă a vieții, nu am auzit un lucru bun, un lucru deștept, un lucru care să folosească la ceva. Am fost și eu în opoziție, știu că e greu, dar asta nu înseamnă că, fiind în opoziție, nu poți să spui și lucruri inteligente. Și dacă face o sesiune, ce poate să facă în sesiune ?”, a spus Ponta.

Banii pentru Magistrala 5 de metrou – „nu mai e problemă cu finanțarea”- , avizul de la Consiliul Concurenței pentru privatizarea CFR Marfă – „sunt niste profesioniști. Nu trebuie să îi forțez eu mai repede sau mai încet” -, disponibilizările de la CFR Marfă – „am auzit că la TESA au 1.000 de oameni în plus” – au fost alte subiecte abordate de Ponta.

Întrebat când va fi numit un manager privat la CNADNR, Ponta a precizat că acest lucru se va întâmpla după înființarea Autorității Naționale de Autostrăzi.El a mai precizat că proiectul de ordonanță pentru înființarea Autorității Naționale de Autostrăzi, prin divizarea actualei Companii Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR), va fi discutat de Guvern miercuri sau săptămâna viitoare.

„Acolo, la etajul 5”

La ieșirea din Ministerul Transporturilor, premierul a devenit nostalgic. El și-a amintit cum a locuit până la vârsta de 20 de ani chiar într-un bloc de pe bulevardul Dinicu Golescu, lângă minister, de unde putea vedea în fiecare zi activitatea din curtea instituției.

„Uite, acolo, la etajul al cincilea, am stat până la 20 de ani! Acelea sunt chiar ferestrele apartamentului, de acolo vedeam în fiecare zi Ministerul Transporturilor, așa că știu bine zona”, i-a explicat Ponta purtătorului de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, înainte de a se urca în Duster.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate...
Tatăl copilului Cristinei ICH, audiat la Poliție + Parchetul decide azi dacă cere mandat de...
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
„Azi dimineață m-am trezit cu un mesaj”. Capcana întinsă cu dibăcie de hackeri care îi...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Două femei care căutau de mâncare au fost ucise de un fermier și date la...
Explozie apocaliptică în Ucraina. Bloggerii militari ruși spun că este „tatăl tuturor bombelor”
Presupusul iubit al Simonei Halep cere statului român banii pe 40 de apartamente! Dorin Mateiu...
Voucherele de alimente vor fi încărcate cu BANI. Ministrul Câciu a făcut anunțul OFICIAL! Cine...
Carnea de porc se scumpește deja: prețurile ating apogeul de Crăciun. Cât costă muşchiuleţul de...
Cioban omorât în bătaie de patronul stânei la care lucra! Ucigașul din Buzău și-a lovit...
Cine este bărbatul care și-a pierdut viața în accidentul de pe A1. Era șofer de...
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Michael Schumacher, prima apariție după 11 ani. A participat la nunta fiicei
Ultimele sondaje pentru cursa de la Casa Albă: Cine conduce la nivel naţional
Întrebare de ȘCOALĂ primară! De ce cad frunzele toamna?
Prețul nu e deloc accesibil. Prețul nu e deloc accesibil
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am...
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
În această seară, de la ora 20:00, premiera serialului „Inimă rebelă”, la Kanal D –...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
România, prezentă la „World Robot Olympiad Open Championship”! Ce rezultate au obținut echipele de robotică?