Prima pagină » Economic » Cum au reușit trei tineri din Buzău să pună pe picioare o afacere foarte profitabilă, „dintr-o nebunie”: „Nu aveam nimic”

Cum au reușit trei tineri din Buzău să pună pe picioare o afacere foarte profitabilă, „dintr-o nebunie”: „Nu aveam nimic”

Cum au reușit trei tineri din Buzău să pună pe picioare o afacere foarte profitabilă, „dintr-o nebunie
Compania buzoiană Romvitrine s-a dezvoltat urmând cursul istoriei economice locale: a început prin producția de mobilier pentru magazine, în perioada în care comerțul înflorea, și a continuat cu nișa bucătăriilor premium. Dacă aceasta reprezenta inițial soluția găsită după ce micii comercianți au început să piardă teren, bucătăriile constituie acum principalul motor de dezvoltare a companiei. Pentru anul în curs, Romvitrine are o țintă de vânzări de câte o bucătărie pe zi, la un preț mediu de 5.000 de euro.
„A început mai mult ca o nebunie: nu aveam nimic, ne-am propus să deschidem fabrica și am închiriat un spațiu undeva într-o localitate de lângă Buzău; acolo, cu bani împrumutați, nu foarte mulți, am început să dotăm un mic atelier de prelucare sticlă – geam”, rememorează Florin Grosu începuturile afacerii Romvitrine în 1995, pe care o dezvoltă în continuare împreună cu asociații săi Claudiu Chircu și Ștefan Coman.
 
Dacă inițial antreprenorii buzoieni se concentrau exclusiv pe producția de mobilier din sticlă pentru magazine (de unde și denumirea firmei), de câțiva ani au intrat și pe nișa producției de mobilier premium de bucătării. În prezent, Romvitrine este formată dintr-o unitate de producție în Buzău (rezultatul unor investiții de 1,2 milioane de euro în hala de producție și utilaje) și dintr‑un showroom la București. Anul trecut, ritmul de vânzare a fost de cinci bucătării pe lună, la o medie de prețuri de 5.000 de euro pe bucătărie. Au ajuns astfel în 2016 la o cifră de afaceri de aproximativ 1,4 milioane de euro. 50 de angajați lucrează în prezent pentru compania buzoiană; dintre ei, 30 sunt angajați în producție, iar 20 în proiectare și showroom. Ținta pentru anul acesta este ambițioasă; și-au propus să crească mai mult decât dublu: „Vrem să ajungem la cel puțin o bucătărie vândută zilnic”, descrie Florin Grosu planurile companiei.
 

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Surse: Percheziții la casa în care a trăit Rodica Stănoiu
Digi24
Ordin de arestare pentru Gari Kasparov. Fostul campion de șah este un critic al lui Vladimir Putin
Cancan.ro
Ce boli avea Mălina Guler? Diagnosticele care i-au mâncat viața
Prosport.ro
FOTO. Antrenoarea de tenis care predă în rochii îndrăznețe și pantofi cu toc a atras atenția tuturor
Adevarul
Decizie disperată: Antena 1 își vrea banii înapoi, după ce a plătit o avere pentru difuzarea Cupei Mondiale. Alt post TV ar urma să transmită o parte din meciuri
Mediafax
Accident produs la nici două ore de la deschiderea Autostrăzii Moldovei: două persoane rănite
Click
Cum se coace corect cozonacul. Temperatura potrivită pentru cuptorul electric și pe gaz
Digi24
VIDEO. Accident pe noul tronson al Autostrăzii Moldovei, în prima oră de la deschiderea circulației
Cancan.ro
Mălina Guler S-A SINUCIS?! Mesajul prin care și-a anunțat dispariția a fost făcut public abia acum
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Cele mai periculoase modificări de soft și simptomele grave pe care le provoacă motorului
Descopera.ro
Structuri misterioase detectate în Cosmos!
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Soțul tău are o amantă tânără! Îmi pare rău!
Descopera.ro
Ce este „a treia stare” a vieții și ce se întâmplă cu celulele după moartea organismului?