Cum îți poți porta salariul de la o bancă la alta
ING Bank vrea să atragă în acest an 70.000 de clienți cu salarii încasate în conturi ING sau care au venituri recurente, indiferent dacă primesc sume regulat din altă sursă ori își portează chiar ei banii de la o altă bancă unde încasează salariul.
Anul trecut, ING a adus 52.000 de clienți noi cu salarii, astfel că pentru acest an creșterea preconizată este în jur de 35%.
Banca a relansat produsul ING Card Complet, care nu presupune costuri sau comisioane pentru clienții care încasează venituri recurente de minim 700 lei prin ING Bank. Astfel, aceștia vor avea comisioane zero la deschiderea și administrarea contului și a cardului, la retragerile de la ATM-urile băncii, pentru plățile în lei către orice bancă prin internet banking sau prin mașinile inteligente, dar și pentru abonamentul de internet și mobile banking sau încasările de la alte bănci.
Prin serviciul Portează-ți banii, un client își poate muta orice sumă dintr-un cont pe care-l are la altă bancă, utilizând aplicația de internet/mobile banking, unde trebuie să introducă datele cardului atașat contului respectiv, astfel că operațiunea este asimilată unei plăți online, iar costurile de transfer sunt suportate de ING.
Clientul are posibilitatea să efectueze tranzacții în valoare de maxim 6.000 de lei pe tranzacție și 12.000 de lei lunar.
Potrivit unui studiu comandat de bancă, clienții sunt interesați cel mai mult la alegerea unui cont de salariu de nivelul taxelor și comisioanelor (26%), reputația băncii (26%), precum și competitivitatea condițiilor de creditare (15%).
Aproape 90% dintre clienții bancari din mediul urban folosesc un cont curent, iar 87% dintre deținătorii unui cont îl utilizează pentru a-și încasa salariul.
În jumătate din cazuri, angajatorul alege banca de virare a salariului, numai o treime dintre salariați având această posibilitate, iar în 14% din situații angajatorul le oferă mai multe variante din care să aleagă.