Prima pagină » Economic » Cum îți „ușurezi” smartphone-ul Android pentru a fi mai rapid de sărbători

Cum îți „ușurezi” smartphone-ul Android pentru a fi mai rapid de sărbători

Cum îți „ușurezi” smartphone-ul Android pentru a fi mai rapid de sărbători

Sărbătorile sunt prilej de bucurie și liniște, iar aceste stări nu trebuie să fie tulburate de smartphone-ul tău cu sistem de operare Android care îți provoacă neplăceri deoarece se mișcă greu sau nu mai are disponibil spațiu de stocare. Din fericire, de cele mai multe ori nu trebuie schimbat dispozitivul, ci doar „ușurat” și curățat puțin.

Aplicațiile dintr-un smartphone încep să crească în dimensiuni pe măsură ce sunt folosite. Asta deoarece spațiul cache folosit de acestea – în care sunt salvate fișiere temporare în speranța că vor fi necesare în viitor – crește tot mai mult. În cazul smartphone-urilor vârf de gamă, cu multă memorie RAM și mult spațiu de stocare, cache-ul nu este o mare problemă. Însă la smartphone-urile mai vechi sau cu caracteristici tehnice mai slabe, creșterea memoriei cache generează probleme de performanță.

Este recomandat ca operațiunea de eliminare a fișierelor din cache să fie făcută regulat, pentru ca dispozitivul să fie mai rapid.

Citește și: Cum poți vedea altitudinea locului în care te afli în Google Maps

Pentru a vedea care aplicații au atins dimensiuni foarte mari, utilizatorii trebuie să meargă la Storage (Stocare) > Apps (Aplicații). Acolo trebuie aleasă afișarea în funcție de dimensiuni (Sort by Size), dacă este disponibilă. Alte smartphone-uri afișează implicit prima dată aplicațiile cele mai mari. Exemple sunt Facebook, TikTok sau Instagram. În cazul acestora, le selectați, apoi apăsați pe butonul Clear cache (Goliți memoria cache). Trebuie să faceți acest lucru pentru cel puțin primele 10 titluri din listă.

android, sarbatori, cache, curatare cache

O altă aplicație la care memoria cache devine foarte mare este Chrome, care este browser-ul implicit pe multe smartphone-uri cu sistem de operare Android. În acest caz, intrați în browser apoi selectați Settings (Setări) > History (Istoric) > Clear Browsing Data (Șterge datele de navigare) > All Time (Dintotdeauna). Trebuie să vă asigurați că ați selectat și imaginile din cache.

Telefoanele utilizatorilor care fac această operațiune în mod regulat sunt mai rapide și dispun de mai mult spațiu de stocare liber.

Citește și: Cum îți alegi, simplu, parole – puternice, diferite și pe care nu trebuie să le memorezi – pentru toate conturile tale online

Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de ... vezi toate articolele

Citește și