Cum te angajezi la Uber. Procesul de recrutare poate dura și 7 săptămâni
Americanii care aplică pentru un post la Uber, mai ales pentru o poziție în conducerea companiei, trebuie să fie foarte bine pregătiți. Procesul de recrutare este unul lung și anevoios, potrivit Business Insider.
Cei de la Uber nu fac foarte multe teste care să verifice modul în care gândești și poți să soluționezi situații ipotetice, așa cum se întâmplă la companii precum Google. În schimb, reprezentanții Uber folosesc scenarii din lumea reală pentru a vedea dacă viitorii angajați le pot rezolva.
Pentru fiecare poziție, trebuie să participi la un interviu preliminar care se face pe Skype sau prin telefon. Acest interviu se rezumă la întrebări care îl fac pe recruiter să te cunoască mai bine. Dacă treci de acest prim pas, lucrurile se complică.
Inginerii software trebuie să dea, spre exemplu, teste în care să își arate cunoștințele de codare. Dacă aplici pentru un post de manager general, pentru a conduce o echipă într-un oraș unde Uber nu activează încă, trebuie să treci de un test analitic de două ore. Testul se realizează online și are 32 de întrebări cu variante multiple de răspuns. În cadrul acestuia se cere și redactarea unor scurte eseuri. Toate întrebările se bazează pe două documente pe care candidații le pot descărca și citi din timp.
Testul cuprinde întrebări precum: „În ce interval de 10 minute de pe parcursul a două săptămâni a avut Uber cele mai multe cereri?”, „Care dintre următoarele unități de măsură este cea mai bună pentru a determina cererea venită din partea clienților?”.
Eseul pe care trebuie să în redactezi în timpul testului poate fi „O scrisoare pentru șoferi” sau „O structură de bonusare care să îi motiveze pe șoferi să muncească și felul în care le-o explici”.
„Am terminat testul într-o oră și 45 de minute”, spune pe platforma Glassdoor un candidat care a aplicat pentru un job în Departamentul Logistic. „Au fost trei întrebări foarte dificile”, a mai adăugat el.
Această persoană a mai dat încă două interviuri prin telefon și un interviu la sediul Uber care a durat alte două ore. La sediu, mai mulți candidați care aplicau pentru același post au fost intervievați într-o sală de mai mulți reprezentanți Uber.
La final, candidatului i s-a cerut să facă o prezentare PowerPont despre un subiect care îl pasionează și a avut la dispoziție 24 de ore pentru a o termina.
Un alt utilizator al platformei Uber spune că a aplicat pentru un post la Uber în luna ianuarie și că procesul de recrutare a durat 7 săptămâni. În cele din urmă, a reușit să obțină un job de marketing manager.
Cei care aplică pentru postul de manager general trebuie să treacă atât de testul analitic, dar și de un test creativ și să trimită un plan pe șase luni pentru orașul unde vor să deschidă o nouă filială a Uber.
Cum ajungi șofer la Uber în România
Pentru ca un șofer să se înscrie pe platforma Uber din România trebuie să aibă cel puțin 21 de ani și o mașină fabricată după anul 2005, în stare bună de funcționare. Candidații nu trebuie să aibă cazier și nici antecedente în trafic pentru a putea trasporta persoane.
Dacă îndeplinești toate aceste condiții, trebuie să te prezinți la un interviu cu un reprezentant Uber.
Șoferii care se înscriu pe această platformă păstrează 80% din valoarea curselor.