Cursuri noi în domeniul resurselor umane la ZFeLEARNING

Publicat: 07 05. 2014, 15:02
Actualizat: 01 02. 2019, 16:42

ZFeLEARNING.ro a lansat, miercuri, 7 mai, două noi cursuri online în format video: „Ghid pentru administrarea de personal” și „Principiile calculului salarial”.

Aceste cursuri sunt primele din categoria resurselor umane, un domeniu dinamic și cu un rol deosebit de important mai ales în perioadele de criză și pot fi accesate într-o secțiune nouă a ZFeLEARNING.ro, la adresa http://www.zfelearning.ro/resurse-umane/

Cursul „Ghid pentru administrarea de personal” sintetizează informațiile necesare pentru a administra corect și eficient efectivul de personal al unei companii și pune la dispoziția cursanților informații legislative cu incidență asupra contractelor de muncă și a procesului de administrare de personal.

Cei care vor urma cursul vor afla: care este cadrul legal al relațiilor de muncă, ce trebuie să conțină dosarul de personal și în ce condiții se completează acesta, care sunt condițiile încheierii, modificării, suspendării și încetării contractelor de muncă, ce reprezintă și cum se completează Registrul General De Evidență A Salariaților (REVISAL), în ce condiții se poate încheia un contract de muncă colectiv la nivelul societății sau care sunt condițiile pe care trebuie să le respecte Regulamentul de ordine interioară al societății.

Cursul este dedicat atât persoanelor din departamentul HR, fără experiență în domeniul administrării de personal, cât și celor cu experiență în acest domeniu, care vor să își consolideze cunoștințele. Deținătorii de IMM-uri pot să obțină informații foarte importante în gestionarea personalului. Cursul se adresează și celor care lucrează în alte poziții decât cele de HR, care vor să dobândească cunoștințe în domeniul complex al administrării de personal.

Cursul „Principiile calculului salarial” sintetizează informațiile necesare celor care lucrează în domeniul HR pentru a gestiona corect și eficient salariile angajaților. Cursanții au la dispoziție informații legislative cu incidență asupra contractelor de muncă și a procesului de salarizare. Acestea sunt însoțite de exemple practice de aplicare a normelor legale și studii de caz care vor facilita aprofundarea noțiunilor, indiferent dacă cei care le urmează au experiență sau sunt debutanți.

În multitudinea de noțiuni pe care le vor dobândi cei care vor urma cursul se numără: modalitatea de calcul a salariului brut realizat în cazul aplicării mai multor forme de salarizare: în regie; în acord (direct; progresiv; indirect); prin cote procentuale; care sunt drepturile de asigurări sociale acordate salariaților și modalitatea de calcul a indemnizațiilor corespunzătoare acestora conform legilor în vigoare; criteriile prevăzute de lege pentru acordarea diverselor sporuri; modul de calcul al salariului net și al restului de plată care reprezintă suma primită efectiv de salariat ca plată a drepturilor sale salariale.

Cursul este potrivit atât persoanelor din departamentul HR, fără experiență în domeniul salarizării, cât și celor cu experiență în calculul salarial, care vor să își consolideze cunoștintele. Cursul se adresează și persoanelor din poziții non-HR care vor să dobândească cunoștinte în domeniul complex al calculului salarial sau celor care au un business la început de drum și doresc sa învețe cum se calculează salariile angajaților.

Aceste cursuri au fost dezvoltate în parteneriat cu Smartree Romania și sunt susținute de Monica Spiteri, directorul de dezvoltare al Smartree Romania. Cu o experiență practică de peste 10 ani în domeniul complex al resurselor umane, consultanței și externalizării, Monica Spiteri a fost implicată în numeroase proiecte de optimizare și eficientizare a proceselor de HR, oferind consultanță mai ales companiilor multinaționale din diverse industrii. Ea este licențiată a Facultății de Relații Economice Internaționale a ASE București, precum și a ISG Paris, una dintre cele mai prestigioase universități din Franța. De asemenea, ea este Asociat CIPD (Chartered Institute of Personnel Development).

Cursurile costă fiecare doar 31 euro fiecare (TVA inclus) și pot fi accesate pe platforma de cursuri video online ZFelearning.ro.

 

Despre ZFeLEARNING.ro

ZFeLEARNING.ro oferă în prezent 17 cursuri destinate celor care își doresc să se dezvolte profesional, personal sau să își actualizeze cunoștințele. Cursurile sunt de scurtă durată (1-2 ore), împărțite în module de maxim 20 de minute și au fost astfel construite încât să răspundă unor nevoi punctuale, de maximă actualitate, din domeniile financiar-contabil, juridic, medical-farmaceutic, marketing și comunicare, fonduri europene, management.

Prin intermediul platformei ZFeLEARNING.ro, un instrument modern care permite plata online sau cu OP, cursanții pot avea acces la informație oricând și oriunde, la birou sau acasă, iar la final în urma parcurgerii cursurilor vor primi, în funcție de rezultatele obținute la testele finale, un certificat emis de partenerul de conținut al ZFeLEARNING. Unele certificate pot fi folosite pentru obținerea de puncte de credit de dezvoltare profesională continuă (CPD), recunoscute de organizații profesionale, internaționale sau naționale, cum ar fi: ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), CAFR (Camera Auditorilor Financiari din România), CECCAR (Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România).

Celelalte cursuri oferite de ZFeLEARNING.ro sunt: Să citim un set de situații financiare în 10 minute; Interpretarea în 4 pași a indicatorilor financiari de bază; Comunicarea in afaceri; Managementul proiectelor co-finantate din fonduri structurale; Raportarea financiară frauduloasa; Impozite amânate: recunoaștere și prezentare, exemple specifice pentru România; Inspecția fiscală – un inconvenient minor sau o problemă majoră?; Contabilitatea de acoperire împotriva riscurilor; Prețuri de transfer – documentație și acorduri de preț în avans; Cine este pacientul meu; Comunicarea cu pacientul; Cum să abordezi investigațiile și inspecțiile Consiliului Concurenței; Cum să evităm practicile interzise de Legea concurenței; Negocierea contractului colectiv de muncă; Mangementul echipelor virtuale.