Diana Știrbu, femeia care a adus kangoo jumps în București și acum conduce o afacere de 50.000 de euro
Diana Știrbu este o antreprenoare îndrăgostită de sport. Ea este instructor internațional de kangoo jumps și deține propriul club în care practică acest sport, de pe urma căruia câștigă 50.000 de euro pe an.
Nu a fost însă întotdeauna așa. Crescută la Caracal, femeia ar fi trebuit să ajungă profesoară dacă ar fi urmat dorințele părinților ei. Cu toate acestea, după ce a terminat Facultatea de Sociologie, Știrbu și-a urmat pasiunea pentru sport și s-a înscris la o nouă facultate, de această dată cu profil sportiv. Apoi, a lucrat ca instructor de aqua gym și ca instructor de aerobic și s-a mutat la București. A adus cu ea și ideea unui nou tip de antrenament – kangoo jumps.
„Când am venit în 2006 nu cunoșteam pe nimeni, iar sportul acesta m-a ajutat să fiu înconjurată de oameni frumoși”, a declarat Diana Știrbu în ediția de luni a ZF Live.
FOTO: Facebook/Diana Știrbu
La început nu a avut nici măcar banii necesari pentru a cumpăra ghetele speciale de care avea nevoie pentru kangoo jumps, care ar fi costat-o 200 de euro perechea, așa că a fost nevoită să le închirieze cu 25 de euro pe lună perechea. „Nu am avut un buget alocat, nici nu am crezut că o să am clubul meu”, povestește instructorul.
Acum are mai bine de 100 de perechi de ghete cu care antrenează într-o săptămână aproape 300 de persoane și a ajuns să și vândă circa 800 de perechi de ghete pe an.
Câte calorii poți să arzi mergând la kangoo jumps
La kangoo jumps vin, în principal, femeile. Ghetele, dezvoltate inițial pentru recuperarea sportivilor de performanță și introduse ulterior în fitness, au o talpă specială care protejează de impactul cu solul și cântăresc trei kilograme.
„Au talpa mult mai lată decât cea a unui pantof normal. Îți este susținută și gamba”, explică Știrbu, adăugând că este imposibil să cazi de pe ele sau să suferi de dureri de spate sau de articulații din cauza lor.
Avantajul acestui tip de antrenament, susține instructorul, este acela că arderile sunt chiar și de trei ori mai mari față de cele de la o oră normală de sport. Poți ajunge astfel să arzi 1.000 de calorii la o ședință de kangoo jumps, la grupa avansată.
FOTO: Facebook/Diana Știrbu
„Rezultatele se văd din prima lună după ce începi antrenamentul”, spune proprietara Club Kangoo, adăugând că pentru a obține rezultate foarte bune ar trebui să practici kangoo jumps de două sau de trei ori pe săptămână.
O ședință de grup, cu 15 persoane, costă 35 de lei, iar un antrenament personal 120 de lei pentru 55 de minute. Faci astfel atât exerciții de întreținere, cât și cardio și de tonifiere.
Care sunt preferințele românilor în materie de sport
Românilor le place foarte mult să facă kangoo jumps, motiv pentru care acest tip de antrenament este foarte răspândit, dar nu sunt atrași de alte sporturi în vogă astăzi în Europa.
Dacă în multe dintre statele europene dansul aerobic – practicarea sportului cu o coregrafie – este tot mai căutat, la noi acesta este displăcut, susține Diana Știrbu, adăugând că același lucru se întâmplă, spre exemplu, în cazul rușilor.
În schimb, românii preferă functional training, exercițiile statice sau cardio, dar fără foarte multă coregrafie. „După o zi de 8 ore în care stai la birou vrei să vezi că poți face față programului”, explică instructorul preferințele românilor.