Prima pagină » Economic » Digi a plătit 32 de milioane de euro pe licențe de telefonie mobilă în Ungaria. Cine sunt competitorii companiei românești

Digi a plătit 32 de milioane de euro pe licențe de telefonie mobilă în Ungaria. Cine sunt competitorii companiei românești

Digi a plătit 32 de milioane de euro pe licențe de telefonie mobilă în Ungaria. Cine sunt competitorii companiei românești
Digi, parte a grupului RCS&RDS, devine al patrulea furnizor de servicii de telefonie mobilă din Ungaria, adăugându-se celor trei furnizori existenți, Magyar Telekom, filială a Deutsche Telekom, Vodafone și Telenor, după ce a obținut dreptul de a folosi frecvențele scoase la licitație de guvern.

Digi va plăti 10 miliarde de forinți (32 de milioane de euro) pentru dreptul de folosire a frecvențelor, iar pentru dezvoltarea rețelei va avea nevoie de un an și jumătate, se arată în comunicatul autorității pentru reglementare a media, NMHH.

Până în prezent, Digi furniza în Ungaria servicii de televiziune prin cablu, internet și telefonie fixă.

Alături de Digi, Magyar Telekom, precum și subsidiarele locale Vodafone și Telenor din Norvegia au câștigat dreptul de folosire a unor blocuri de frecvențe neutilizate, potrivit comunicatului.

Cele patru companii au drept de folosire a frecvențelor în benzile de 800, 900, 1.800 și 2.600 MHz timp 20 de ani, până în 2034.

Acțiunile Magyar Telekom au urcat cu 2,3% după anunțul privind cumpărarea frecvențelor. Magyar Telekom va plăti 58,7 miliarde de forinți, Vodafone 30,2 miliarde de forinți, iar Telenor 31,7 miliarde de forinți. Sumele trebuie achitate în următoarele zece zile, potrivit NMHH.

În total, guvernul Ungariei a obținut 530 de milioane de dolari (130,6 miliarde de forinți) din alocarea blocurilor de frecvențe nefolosite, depășind astfel ținta stabilită anterior, de 104 miliarde de forinți.

Ungaria a anunțat, în mai, organizarea unei licitații pentru alocarea blocurilor de frecvențe nefolosite, după ce rezultatele unei licitații anterioare au fost anulate de către o instanță judecătorească locală, care a invocat „încălcări grave ale procedurilor”.

RCS&RDS este prezentă în șase țări europene, respectiv România, Ungaria, Cehia, Slovacia, Spania, Italia și Serbia.

Compania este controlată indirect de către omul de afaceri Zoltan Teszari.

Citește și