Prima pagină » Economic » Digitalia » Tehnologie » Cea mai scumpă SUBSTANȚĂ de pe Pământ costă 63.000 de miliarde de dolari gramul

Cea mai scumpă SUBSTANȚĂ de pe Pământ costă 63.000 de miliarde de dolari gramul

Cea mai scumpă SUBSTANȚĂ de pe Pământ costă 63.000 de miliarde de dolari gramul

Când vine vorba de elemente scumpe, oamenii se gândesc prima dată la diamante, platină sau aur. Însă există o substanță care costă 63.000 de miliarde de dolari gramul.

Substanța, numită antimaterie, are proprietăți extraordinare, care ar putea deschide orizonturi nebănuite pentru civilizația umană. Uni spun că ne-ar permite, de exemplu, să călătorim la viteze mai mari decât cea a luminii, precum în universul SF Star Trek.

Antimateria este opusul materiei formate din protoni, neutroni și electroni. Când materia și antimateria se întâlnesc, acestea reacționează violent. Materia și antimateria se anihilează, lăsând în urma lor energie.

Energia rezultată din anihilarea antimaterie-materie umbrește orice sursă de energie creată de om, potrivit Brighter Side of News. Pe lângă aceasta, cele mai mari explozii atomice sunt niște picături în ocean.

Citește și: Inspirată de situația din UCRAINA. Cu această bicicletă de fitness portabilă produci energie verde gratuită oriunde

The Antiproton Decelerator din cadrul institutului CERN încearcă să producă antimaterie. Cantitățile obținute sunt, deocamdată, foarte mici

Omenirea, aproape de a stăpâni fuziunea nucleară

Înainte, însă, de a ajunge să folosească antimateria, omenirea va folosi, cel mai probabil, o altă tehnologie extraordinară pentru a produce energie în cantități uriașe. O echipă de cercetători din California a anunțat la sfârșitul anului trecut că a reușit, în premieră, să obțină un câștig net de energie dintr-o reacție de fuziune nucleară.

Dacă este stăpânită, această reacție, care se petrece în stele precum Soarele din sistemul nostru solar, poate furniza cantități nelimitate de energie verde. Pană acum, în experimentele efectuate pentru fuziunea nucleară era consumată mai multă energie decât era obținută.

Fuziunea nucleară este procesul prin care două nuclee atomice ușoare de hidrogen se combină pentru a forma un nou nucleu, mai greu, de heliu. În acest proces este eliberată energie. Spre deosebire de alte reacții nucleare, fuziunea nu generează radiații periculoase și nu este poluantă.

Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii ... vezi toate articolele

Citește și