Prima pagină » Economic » DIPLOMĂ DE BACALAUREAT: 40 de lei. Anul absolvirii: 1929

DIPLOMĂ DE BACALAUREAT: 40 de lei. Anul absolvirii: 1929

DIPLOMĂ DE BACALAUREAT: 40 de lei. Anul absolvirii: 1929
Gândul vă prezintă o analiză a celor mai "exotice" obiecte ce pot fi cumpărate prin intermediul anunțurilor postate online.

„Melci asasini”, roci în formă de OZN cu proveniență necunoscută, ciuperci „vindecătoare” sau un cireș, acestea sunt doar câteva dintre produsele scoase la vânzare de români pe internet.

gândul vă prezintă o analiză a celor mai „exotice” obiecte ce pot fi cumpărate prin intermediul anunțurilor postate online.

Cum puteți scăpa de „melcii maidanezi”

Mai mulți români au scos la vânzare, pe internet, „melci asasini” care „vă ajută să reduceți numărul de melci comunitari” sau vă scapă „de înmulțirea necontrolată a renumiților melci >”, așa cum explică proprietarii lor.

Pentru a achiziționa astfel de melci trebuie să plătiți între 5 și 6,5 lei pentru unul. La cumpărarea lor nu primiți factură sau primiți o factură veche, în funcție de oferta pe care o alegeți.

Melcii, din specia Anentome Helena, sunt carnivori și atacă atât melcii mai mici ca ei, cât și „puii melcilor mai mari”, după cum explică unul dintre românii care a postat o astfel de ofertă.

Comanda minimă este de trei bucăți, iar predarea lor se face personal, în cazul în care cumpărătorul locuiește în Capitală sau în Timișoara, ori prin poștă. În cazul în care melcii trebuie livrați printr-un colet, trebuie plătită o taxă suplimentară în valoare de 3 lei.

„Melcii asasini” pot fi livrați într-o perioadă de circa trei zile și nu pot fi returnați.

Cât costă o „rocă extraterestră”

Trei roci „cu proveniență necunoscută”, în „formă de OZN” sunt scoase și ele la vânzare. Prețul unei astfel de roci este de 200 de lei, pentru ea cumpărătorul neprimind garanție.

Plata se face la predare, acestea putând fi livrate prin poștă, în circa șapte zile lucrătoare, sau personal, în cazul în care cumpărătorul este din comuna Ștefești, județul Prahova.

„Ciuperca vindecătoare de boli” vândută pe internet

Persoanele care vor să achiziționeze o ciupercă „vindecătoare de boli” trebuie să plătească între 35 de lei și 60 de lei. Cei care au scos la vânzare astfel de produse susțin că ciuperca „chefir – elixirul vieții”, a fost creată și crescută de către călugării tibetani și că ea are o serie de calități terapeutice printre care se numără vindecarea colitei, a crampelor stomacale sau a bolilor inimii.

Ei susțin, de asemenea, că astfel de ciuperci au fost folosite în tratarea bolilor precum tuberculoza și cancerul, dar și că ele „împiedică îmbătrânirea prematură”.

„Consumul de chefir avea, de asemenea, să fie asociat cu longevitatea din Caucaz, fapt demonstrat de savanți”, explică unul dintre cei care a scos la vânzare un astfel de produs.

Ciupercile care conțin „toate vitaminele vieții” nu pot fi returnate după cumpărare, pentru ele nu se emite factură și nu se dă niciun fel de garanție.

Cireș „cu lemn de mare calitate” scos la vânzare pentru 1.000 de lei

Un cireș aflat în curtea din cartierul Floreasca a unui bucureștean este scos la vânzare pentru suma de 1.000 de lei. Copacul are un diametru de 70 de centimetri și un trunchi de patru metri, „între rădăcină și locul de unde pornesc crengile”, conform anunțului postat online.

Singurele condiții puse de către proprietarul cireșului sunt acelea ca el să fie „tăiat cu grijă” și ca rădăcina să fie scoasă și ea din pământ.

Container vândut în schimbul unei Dacii

Un alt român a scos la vânzare, pe internet, un container mobil pentru care cere suma de 1.500 de lei și pe care este dispus să îl schimbe cu un automobil Dacia Papuc, fabricat cel mult în anul 2001.

Cât costă un bar din Centrul Vechi al Capitalei

Proprietarul unui bar aflat pe Stada Lipscani din București îl scoate la vânzate, pe internet, pentru suma de 14.000 de euro, prețul fiind negociabil. Spațiul nu este însă aflat în proprietatea sa, iar chiria pe care trebuie să o plătească un eventual cumpărător este de 1.700 de euro pe lună.

Conform anunțului, barul este utilat, funcțional și cuprinde și o bucătărie profesională. El are o suprafață de 101 metri pătrați, nu este mobilat, iar decorul, inițial al unui local cu temă sportivă, „se poate schimba ușor”.

„Îl vând pentru a mă concentra pe altă afacere”, explică proprietarul barului dorința sa de a-l scoate la vânzare.

Brichetă în suport de „cristal” scoasă la vânzare pentru 25 de lei

O altă persoană scoate la vânzare o brichetă japoneză care nu funcționează, „dintr-o sticlă foarte groasă”, despre care crede că ar fi cristal. Pentru a înlocui bricheta cu una funcțională, cumpărătorul trebuie să plătească 5 lei în plus, pe lângă prețul de 25 de lei cu care ea este scoasă ea la vânzare pe internet.

Livrarea brichetei se face în cel mult trei zile lucrătoare, personal, în cazul în care cumpărătorul se află în București, sau prin poștă, în cazul în care el locuiește în alt oraș. Pentru a primi produsul prin poștă, se percepe un cost suplimentar de 10 lei.

În cazul în care persoana care achiziționează bricheta nu este mulțumită de produsul primit, ea o poate returna în cel mult trei zile lucrătoare, plătind costurile de rambursare.

Cât costă o felicitare

O felicitare pe care apare imaginea unui câine dalmațian alături de mai mulți trandafiri poate fi achiziționată pentru suma de 2 lei, în cazul în care persoana interesată de acest produs locuiește în orașul Zalău, sau 10 lei, în cazul în care ea trebuie livrată, prin poștă, la domiciliul cumpărătorului.

Felicitarea nu poate fi returnată în cazul în care nu este pe placul persoanei care a achiziționat-o.

Diplome de bacalaureat din 1929, 1931 sau 1939

Colecționarii pot achiziționa diplome de bacalaureat eliberate de către diferite licee din țară pentru suma de 40 de lei. Ele provin de la persoane care au absolvit instituții de învâțământ precum Liceul Mazica Brâncoveanu din București sau Liceul Cernăuți, între anii 1929 și 1939.

Diplomele nu pot fi returnate și sunt livrate prin poștă, pentru o taxă suplimentară de 8 lei, sau personal, în cazul în care cumpărătorii locuiesc în Capitală.

Printre obiectele scoase la vânzare pe internet se numără și rochii de mireasă realizate de către creatori de modă renumiți, dar și artefacte neolitice și inele romane. Persoanele interesate pot cumpăra, de asemenea, găini de rasă, fazani împăiați, porumbei voiajori, struți sau chiar și locuri de veci.

Ofertele au fost obținute de gândul de pe site-ul okazii.ro.

Citește și