Prima pagină » Economic » Dispozitivul pe care îl cari în rucsac și produce energie VERDE oriunde e apă curgătoare

Dispozitivul pe care îl cari în rucsac și produce energie VERDE oriunde e apă curgătoare

Dispozitivul pe care îl cari în rucsac și produce energie VERDE oriunde e apă curgătoare

WaterLily este un mic generator hidro care poate fi luat de utilizator oriunde. Dispozitivul poate fi folosit pentru încărcarea de smartphone-uri, tablete, baterii externe, lanterne sau alte electronice mici.

Generatorul poate fi conectat la cabluri cu priză auto de 12 V sau cu port USB, iar puterea maximă oferită este de 15 W. Pentru ca WaterLily să funcționeze, apa trebuie să curgă cu o viteză minimă de 1 km/h. Dispozitivul cântărește doar 1,3 kilograme și este livrat cu un cablu cu lungime de 3 metri.

Într-un curs de apă rapid, WaterLily poate încărca un telefon la fel de repede ca un încărcător de priză obișnuit.

Citește și: Energie verde: Acum oamenii pot genera energia necesară pentru casă cu mai puțină apă decât este folosită pentru spălarea toaletei

Potrivit producătorului, într-o zi dispozitivul poate furniza echivalentul de energie electrică oferită de 50 de baterii AA.

Compania canadiană oferă gratuit o parte din aceste generatoare persoanelor din statele aflate în curs de dezvoltare care nu au acces la electricitate. Potrivit International Energy Agency (IEA), aproximativ 775 de milioane de oameni pe planetă trăiesc fără acces la energie electrică.

WaterLily costă echivalentul a 920 de lei pe site-ul companiei. Tot de acolo pot fi achiziționate diverse accesorii.

În Canada sunt dezvoltate multe soluții pentru producerea de energie verde

Firma canadiană Waterotor Energy Technologies a dezvoltat o turbină care poate genera energie verde în ape care se mișcă foarte încet. Sistemul va fi disponibil în versiune pentru utilizatorii individuali, dar și pentru producția de electricitate la scară mare. În acest moment tehnologia se află în faza de teste.

Turbina de 1 Kw, care poate fi folosită în gospodării, va avea un preț estimat de 5.000 de dolari și va putea fi folosită în râuri, canale, mlaștini, iazuri sau lacuri.

Dispozitivul începe să producă energie la o viteză a apei de doar 0,9 metri/secundă. Operatorii turbinelor vor putea furniza electricitate la costuri mici. Potrivit producătorului, la o viteză a apei de 2,46 m/s, Waterotor poate produce energie la un cost de doar 0,05 dolari kWh.

Producătorul susține că dispozitivul nu este periculos pentru pești și alte animale acvatice.

Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii ... vezi toate articolele

Citește și