Prima pagină » Economic » Două mari fabrici românești, ACHIZIȚIONATE de americani. Acord definitiv cu actualul proprietar

Două mari fabrici românești, ACHIZIȚIONATE de americani. Acord definitiv cu actualul proprietar

Două mari fabrici românești, ACHIZIȚIONATE de americani. Acord definitiv cu actualul proprietar

GLGH Steel, care face parte din Great Lakes Global Holdings, a finalizat deja toate procedurile necesare pentru a obține permisiunea de a cumpăra două fabrici importante din România: una dintre ele situată în Slatina, iar cealaltă în Reșița.

Ambele sunt deținute în prezent de compania Artrom Steel Tubes S.A. Nu există nicio altă opțiune, deoarece producătorul a luat decizia că vrea să vândă compania. Adam Hitchcock, Managing Partner GLGH, a confirmat oficial înțelegerea. Se pare că planul lor include și alte țări din UE și din America de Nord, iar România este doar o mică parte din el.

„Suntem încântați de realizarea acestei achiziții. Artrom Steel Tubes S.A. este o companie industrială puternică, modernă cu sediul în România, cu perspective de viitor și potențial global. Sperăm să-i susținem creșterea în anii următori, în dezvoltarea de noi piețe în Europa, America de Nord și nu numai”, a transmis șeful companiei americane.

Din noiembrie 2024, ambele fabrici au furnizat deja produse. De atunci, a fost încheiat acordul prin care acestea urmau să fie transferate de Artrom către GLGH Steel. De ce anunțul oficial nu a fost făcut până acum? pentru că a fost necesară și aprobarea autorităților naționale.

Guvernul trebuie să-și dea acordul pentru vânzarea celor două fabrici

GLGH Steel nu este încă proprietar. Mai are nevoie de un acord de la Guvernul României pentru a putea să finalizeze procesul de achiziție.

„Deoarece suntem interesați să explorăm noi oportunități pentru Artrom sperăm ca noul guvern să poată face cât mai repede posibil pașii necesari pentru a permite Artrom să își desfășoare activitatea în mod normal. În cazul în care aceste condiții vor fi îndeplinite, suntem încrezători că Artrom se poate lansa pe o nouă traiectorie de afaceri, concentrându-se pe domenii strategice precum producția pentru industria de apărare și decarbonizarea, care necesită investiții substanțiale din partea grupului nostru”, a adăugat managerul.

Artrom Steel Tubes S.A., lider de piață în producția de țevi fără sudură din oțel, are deja peste 2.000 de angajați la cele două fabrici. Ce se va întâmpla cu ei? Americanii dau asigurări că tranziția le va da siguranță.

„Această tranzacție asigură ca mii de locuri de muncă din regiunea de sud a României, să fie protejate, în special cele din județele Olt și Caraș-Severin. Economia locală va fi stimulată în consecință de o infuzie de capital de milioane de dolari în următorii ani. Mai mult, compania va beneficia de un flux de investiții sustenabil și constant, permițându-i să dezvolte și să extindă alte linii de producție pentru a accesa noi piețe”, se arată într-un comunicat citat de bugetul.ro.

 

Citește și